28.11.2019.
Društvo

SREMSKA MITROVICA

Iskra Gligorić mala gradonačelnica

U sredu, 20. novembra u Gradskoj kući upriličen je prijem za novog malog gradonačelnika Sremske Mitrovice. Učenica drugog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“  Iskra Gligorić je pobedom na literarnom konkursu, čija je tema bila „Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik“, postala nova mala gradonačelnica. Ona je tom prilikom preuzela dužnost od svog prethodnika Vukašina Puđe, učenika Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Martinaca. Takozvanoj primopredaji dužnosti su prisustvovali gradonačelnik Vladimir Sanader, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i roditelji. Iskra Gligorić je tom prilikom pročitala svoju pesmu kojom je pobedila na literarnom konkursu, ali i pesmu iznenađenja posvećenu gradonačelniku Sanaderu. Osmogodišnja Iskra Gligorić se već duže vreme bavi pisanjem pa je tako postala i dobitnica nagrade „Gašino pero“.

– Mislim da je biti gradonačelnik teško, ali u isto vreme i zabavno. Moja želja je da u gradu postoji škola u kojoj bi se učilo o Sirmijumu, zatim da imamo kante koje same skupljaju smeće, ali i azil iz kog bismo mogli da udomimo pse, rekla je Iskra Gligorić i dodala da joj je najveća želja da se u životu bavi poezijom.

Vladimir Sanader je naveo da ovim događajem već petu godinu zaredom lokalna samouprava otvara vrata najmlađim sugrađanima i na taj način obeležava Dan deteta, 20. novembar.

– Želja nam je da se naši osnovci upoznaju sa radom lokalne samouprave, počnu da od malih nogu lokalnu samoupravu doživljavaju kao svoje mesto, i kao mesto kojem mogu da se obrate za pomoć, izlažu svoje ideje i da planiraju da se  možda ovde i zaposle. Sve ovo radimo zbog budućih generacija, trudimo se da radimo ispravno i da probamo da gledamo makar 20 godina unapred .  Pratimo trendove, želimo da uvek budemo korak ispred drugih i da damo do znanja da je Sremska Mitrovica grad budućnosti. Iskra je sjajna devojčica koja nam je podarila jednu divnu pesmu o gradu, i meni lično jednu napisala, i ja sam vrlo zadovoljan zbog toga. Nadam se da će Iskra sa mnom u narednom periodu otvoriti neke lepe manifestacije i nove objekte. Nadam se da ćemo stići da završimo jednu lepu školu uskoro u Mitrovici pa da je zajedno otvorimo. Mislim da Iskra zaista treba da se bavi umetnošću jer je izuzetno talentovana, rekao je Sanader i poželeo je maloj gradonačelnici mnogo uspeha u daljem radu.

Z. Popović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.