31.10.2019.
Sport

SREMSKA MITROVICA: RITMIČKA GIMNASTIKA

U društvu najuspešnijih

Klub ritmičke gimnastike „Sirijus 022“ ove godine ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Srbije – B program grupnih vežbi. U okviru Gimnastičkog Saveza Srbije, 19. i 20. oktobra u Svilajncu, održano je Državno prvenstvo na kojem su se ritmičarke takmičile i ponovo ostvarile sjajne rezultate. U konkurenciji od 17 klubova iz Srbije, naše devojčice su na pobedničkom postolju.

U kategoriji mlađih pionirki, devojčice rođene 2011. godine osvajaju srebrno odličje (Emilija Ristić, Ana Prokić, Iva  Vladisavljević, Iva Inaišvili i Anđela Janković). U kategoriji pionirki, uzrasta 2009. i 2010. godište su dve ekipe: starije pionirke osvojile su bronzanu medalju  (Anđela Milošević, Nastasia Pevac, Nađa Popadić i Branislava Palinkaš); druga ekipa u ovoj kategoriji osvojila je peto mesto (Nađa Umetić, Una Vladisavljević, Nevena Sarić, Anja Markoš i Mila Guslov).

U kategoriji kadetkinja rođenih 2007. i 2008. godine, u konkurenciji vežbi sa obručem ostvaruju najzapaženiji rezultat i zlatnu medalju (Maša Živanić, Nikolina Mićić, Ivana Lučić i Katarina Grbić).

U Srbiji danas postoji 30 registrovanih klubova u Gimnastičkom savezu. Klub „Sirijus“ osnovan je 2015. godine i brzo se uvrstio u društvo najuspešnijih. Škola ritmičke gimnastike – C program, broji oko 100 devojčica koje se takođe takmiče, putuju i ostvaruju zapažene rezultate. Najupornije i najvrednije devojčice prelaze iz C programa u B program, i tako svoje sposobnosti podižu na viši nivo.

Napredak i razvoj ovog sporta u Sremskoj Mitrovici, pokrenula je Maja Rohalj, profesof fizičke kulture i vaspitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.