26.09.2019.
Hronika

UBISTVO KOJE JE POTRESLO INĐIJU

Ubio komšiju zbog međe

Osumnjičenom Rajku R.(55) iz Inđije, na predlog Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog ubistva komšije Jovana R. (54). Zločin koji se dogodio u sredu, 18. septembra, u Ulici Stevana Sremca, na nekoliko metara gde obojica žive, ostavio je krvave tragove, na koje su komšije sutradan nakon ubistva, potreseno i zgroženo gledali. Sukob zbog međe, koji se vodio i na sudu, „plaćen“ je jednim životom.

– Jova je izašao iz kuće da uzme nešto iz kola, kada ga je ugledao Rajko i napao. Odmah se svađa pretvorila u krvavi pir. Jova je pokušavao da mu pobegne, ali je Rajko išao stalno za njim i ubadao ga nožem – prepričali su ovu dramu prijatelji, dodajući da su odmah pozvali Hitnu pomoć.  Na žalost, za Jovana nije bilo spasa.

Jovanova suruga Nada, koja je za vreme zločina bila na poslu, nije htela da komentariše sukob sa komšijom čija kuća se nalazi pored njihove. Ona je samo kratko rekla, da i to što su se malo skućili, komšija hoće da im otme. Kuću, u kojoj je ubijeni živeo sa suprugom, kupili su pre tri godine, kada su se i doselili u ovu ulicu, posle dugih podstanarskih godina, a nakon izbeglištva iz Hrvatske.

– Nama nije jasno, zašto je njih Rajko teretio da su u njegovom imanju, kada ljudi nisu ništa dograđivali. Čak kada su izveli geometra, utvrđeno je da je Rajko prešao u njihovo imanje, začuđeno su se pitale komšije koje misle da su povodom toga i imali ročište te srede.

Za ubijenog kažu da je bio vredan čovek, keramičar i to među dobrim majstorima.Čovek se jedva skućio nakon izbeglištva, ali mu Rajko nije dao mira, stalno ga je provocirao, napadao da je Jovina granica na njegovom imanju, kažu komšije iz ove ulice, u kojoj je nakon ubistva zavladao muk.

Rajko, koji više od 20 godina živi u ovom kraju, izbegao je iz Hrvatske kao i Jova, a za njega kažu da je bio ranjavan na ratištu.

– I on je dobar domaćin, vredan, šta mu bi to veče i mi se svi čudimo i pitamo – kaže jedan prijatelj osumnjičenog za ubistvo.

S. Kostić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.