16.09.2019.
Izdvojena vest

PRUŽNI PRELAZ U LAĆARKU

Staza za pešake i bicikliste

Regionalna saobraćajnica kroz Laćarak je vrlo frekventna, zbog toga je kolovoz saniran u prošloj godini, ali pružni prelaz ka Sremskoj Mitrovici je ostao nebezbedan po đake, druge pešake i bicikliste.

Kako je rekao gradonačelnik Vladimir Sanader, pri obilasku radova, u četvrtak 12. septembra, da je posao na uređenju pružnih prelaza otpočeo na inicijativu Grada i Vlade Srbije, a kao rezultat zajedničkog dogovora na sastanku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović i „Železnica Srbije“ sa predsednicima opština Srema u Pećincima.

–  Pružni prelaz za pešake ka Sremskoj Mitrovici je godinama velik i bitan problem meštana Laćarka, kako zbog bezbednosti tako i zbog frekventnosti učesnika u saobraćaju. Sada se radi moderna i po pravilima struke, prava pešačka staza, kojom ćemo omogućiti bezbedniji i lakši prelaz preko pruge za sve učesnike u saobraćaju – izjavio je gradonačelnik Sanader i dodao da je u Laćarku planirano da se uradi i kolovoz i manje frekventan pružni prelaz u Železničkoj ulici.

– Po dogovoru sa „Železnicama Srbije,“ osim ova dva prelaza, radiće se uskoro i prelaz u Maloj Bosni. Imamo izvođača, nabavka je završena, samo još neki tehnički detalji oko projekta sa gumenih panela da se završe i uskoro počinju radovi –  rekao je Vladimir Sanader i istakao da su uglavnom svi pružni prelazi na teritoriji Grada u dobrom stanju i propisno rešeni u saradnji sa „Železnicama Srbije“.

G. Tomac

Foto: B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.