04.07.2019.
Društvo

OTVORENA KUPALIŠNA SEZONA NA RUMSKOM BAZENU

Od sada i škola kajaka

Po prvi put ove godine, Rumljani su spas od visokih temperatura mogli potražiti na bazenu, koji je zvanično otvoren 27. juna, a ulaz za sve je taj dan bio besplatan. Dan ranije, sa predstavnicima Sportskog centra, kojem je poveren na upravaljanje, rumski bazen je obišao i predsednik Opštine Slađan Mančić, u želji da se uveri da li su sve pripreme privedene kraju.

– Želeo sam da se lično uverim da li je Sportski centar odradio sve ono što je neophodno za otvaranje bazena. Kupališna sezona je na mnogim bazenima uveliko počela. Naš Sportski centar iz objektivnih razloga malo kasni, ali na njihovu sreću i vreme nam je išlo na ruku, tako da su ovo kašnjenje iskoristili za neophodne popravke, kako bi se kupačima pružila što kvalitetnija ponuda. Uz nekoliko zamerki koje sam izneo, koje će odmah biti otklonjene, mislim da će bazen biti potpuno spreman za naše građane. Verujem da će i ljudi iz drugih opština dolaziti ovde da plivaju i odmaraju se. I dečji bazen je u dosta dobrom stanju, o olimpijskom bazenu ne treba ni govoriti, to je jedan lep prostor koji će svima poslužiti u ovim vrelim danima za osveženje – rekao je posle kompletnog obilaska objekta, predsednik Slađan Mančić.

Kao i prethodnih godina, Sportski centar će organizovati školu plivanja, kao i druge zabavne i rekreativne sadržaje za posetioce. Ove godine se, po prvi put, održava i škola kajaka.

Ovu školu vodi trener Milan Ćenadić iz Kajakaškog saveza Srbije, koji kaže da je interesovanje malih Rumljana za ovaj vodeni sport zaista veliko, te da će se posle Šapca potruditi, da što više mališana odavde nauči osnove ovog sporta.

– Mi već nekoliko godina organizujemo pripreme naše reprezentacije ovde, pa smo iskoristili trenere i kadrove za ovu školu. Sada se spremamo za Prvenstvo Evrope. Treneri će raditi sa klincima koji će sesti u čamac, provozati se malo po bazenu, naučiti prve zaveslaje u kajaku, sve ono što je potrebno, ući-izaći iz čamca, malo mere bezbednosti, da bi bili sposobni da se jednog dana takmiče, a to će biti vrlo brzo. Mi planiramo da većinu klinaca koji su već probali kajak u Rumi, registrujemo i da nastupe na trećem kolu Mini kajak lige Srbije u Bačkoj Palanci 6. jula, tako da će se i deca iz Rume takmičiti u kajaku – rekao je Milan Ćenadić.

Dobrica Makuljević, direktor Sportskog centra podseća, da je ovo peta kupališna sezona na bazenu u Borkovcu.

– Kao i svake godine, imamo kompletnu ponudu za naše građane. Imamo našu Fejsbuk stranicu, gde objavljujemo sve informacije. Cene karti nismo menjali, celodnevna karta je 400 dinara, posle 15 časova je 200, za penzionere i đake celodnevna je 200 dinara, za decu do šest godina je besplatno, za decu od sedam do 12 godina je 100 dinara. Imamo i sezonske karte, koje za odrasle koštaju 6.500 dinara, za đake i penzionere 2.500 dinara, a imamo i porodične karte. Imaćemo više ležaljki i suncobrana nego prethodnih godina, biće manifestacija kao i prošle godine, škola plivanja, noćna kupanja i muzičke manifestacije – najavio je Dobrica Makuljević.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.