27.06.2019.
Sport

ATLETIKA

Uspeh Sirmiuma na dva fronta

Proteklog vikenda održana su dva takmičenja u atletici, u Novom Sadu prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire/ke i u Sremskoj Mitrovici prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke.

Na prvenstvu Vojvodine u kategoriji mlađih pionirki atletičarke

„Sirmiuma“ su osvojile četiri medalje. Najuspešnija je bila Tamara Prekajac, koja je osvojila srebro na 60 metara i zlato na 300 metara. Anja Čančarević je osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle novim ličnim rekordom.  Milica Lukić je ličnim rekordom zauzela treće mesto u trci na 600 metara.

Na prvenstvu Srbije za mlađe juniore/ke osvojene su tri medalje. Briljirala je Sara Kiš pobedivši u trci na 100 metara i na taj način potvrdila da je trenutno najbrža juniorka u Srbiji. Pored zlata na 100 metara u istoj disciplini Ksenija Zoranović (najbrža pionirka u Srbiji) zauzela je peto mesto. Pomenute dve, su uz Vanju Milanović i Milu Marinković (obe pionirke) osvojile duplo srebro u štafetama 4×100 metara i 100-200-300-400 metara i pokazale da „Sirmium“ poseduje ogroman potencijal u sprintu.

Dvojac starijih juniora nastupao je van konkurencije (kategorija seniora) i to, Nemanja Jorgić u trci na 100 metara zauzeo treće mesto najboljim rezultatom sezone, dok je Ognjen Despić pobedio u bacanju koplja rezultatom 57,50 metara i na taj način potvrdio da je trenutno najbolji junior u Srbiji.

Nakon ovih uspeha i odličnih rezultata atletičara „Sirmiuma“, treneri  Goran Pavlović i Slobodan Macanović okreću se pripremama za nastupe u reprezentaciji Srbije na prvenstvima Balkana za mlađe juniore/ke (Turska, Istanbul) i starije juniore/ke (Rumunija, Kluž).

S. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.