13.06.2019.
Društvo

JKP „KOMUNALIJE“: OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Biram da recikliram

U sredu 5. juna održana je manifestacija „Svetski dan zaštite životne sredine“, čiji su organizatori Javno-komunalno preduzeće „Komunalije“ i „Eko-projekt“ tim. Na manifestaciji je održano takmičenje dece osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice, čija je tema razdvajanje razdvajanje otpada kroz kreativne i zabavne igre. Muzički deo hora su obeležili nastupi dečjeg hora „Vivak“ i Kulturnog centra Martinci.

–Ovo je šesta godina da JKP „Komunalije“ u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica organizuje takmičenje i druženje za decu školskog uzrasta, kako bismo obeležili Svetski dan zaštite životne sredine. Ove godine učestvuje 10 škola sa 60 učesnika, što znači da se svake godine broj učesnika povećava. Kroz igru, pesmu i druženje pokušavamo da našim najmlađim sugrađanima približimo značaj zaštite životne sredine i odlaganje i selektovanje komunalnog otpada. Ove godine su predviđene i nagrade svim učesnicima, a najbolja ekipa će dobiti pehar, rekao je direktor JKP „Komunalije“ Radoslav Jevremović.

Prvo mesto je osvojila Osnovna škola „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Lačarka, drugo OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice, a treći su bili učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Martinaca. Svi učesnici su dobili na poklon sportsku opremu.

Z. Popović

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.