23.05.2019.
Kultura

NARODNA BIBLIOTEKA „SIMEON PIŠČEVIĆ” ŠID

Promocija časopisa „Šidina“

U sali Narodne biblioteke „Simeon Piščević”, u utorak 14. maja, održana je promocija novog broja časopisa „Šidina”. Karakteristika  „Šidine” je da obrađuje teme iz kulture, i traje već 23 godine.

Časopis ima tri celine. Prva je tema broja, koja obrađuje ličnosti iz Šida, šidskih sela i Srema, druga je posvećena šidskim književnicima,  koji objavljuju svoja dela i treća, koja se odnosi na podatke iz geografije, istorije, istorije umetnosti… sve ono što je vezano za Šid i šidsku sredinu. Tema najnovijeg izdanja „Šidine” je  Živan Milisavac, književnik, akademik i predsednik Matice srpske, rodom iz Batrovaca.  Izdavač „Šidine” je Kulturno-obrazovni centar Šid.

Povodom ove promocije i o značaju časopisa, govorio je direktor  KOC-a Srđan Malešević.

– Mislim da je ovo veoma značajan časopis za našu lokalnu zajednicu, pre svega, što svaki broj obrađuje jednog velikana iz naše istorije, a koji je sa ovih prostora. I treba da budemo ponosni što živimo u ovoj sredini – istakao je Malešević.

Naravno, i ovog puta su se prisutnima predstavili i autori drugih priloga u časopisu, Đorđe Volarević, Dragan Paprić, Ivica Kubik, Đurica Edelinski.

Promociju je, svojim izvođenjem muzičkih numera na gitari, upotpunio Uroš Dojčinović, naš istaknuti gitarista, muzikolog, kompozitor, pedagog i publicista.

D. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.