06.05.2019.
Aktuelno

RADOST ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Tradicionalno uskršnje darivanje

Rumski motoristi, Opštinsko udruženje penzionera, UPVO „Poletarac“ i Crveni krst Ruma, dan pred Uskrs, 27. aprila su organizovali svoju tradicionalnu akciju posete korisnicima Dnevnog boravka za odrasle, decu i mlade sa smetnjama u razvoju.  Tom prilikom, za najradosniji hrišćanski praznik, doneli su im šarena uskršnja jaja i slatkiše. Korisnici, sa svojim vaspitačima su im, za uzvrat, pripremili prigodan program.

Slađana Lalošević iz Udruženja rumskih motorista ističe da je ova poseta i darivanje dugo sedam godina, isto koliko i akcija „Moto mrazevi“ za novogodišnje praznike.

– Mi smo ranije dugi niz godina bili učesnici akcija u Novom Sadu, i onda smo odlučili da tako nešto organizujemo i kod nas. Ovim promovišemo i bezbednu vožnju, ali i demantujemo neke predrasude koje ljudi imaju prema nama. Doneli smo uskršnja jaja i slatkiše, a sve kupujemo prikupljanjem novčanih sredstava od rumskih motorista – kaže Slađana. Ona dodaje da ima velik broj bajkera u Rumi, okupljenih u šest klubova.

– Ovo je tradicionalno pred Uskrs da imamo goste bajkere i penzionere, što je jedna lepa akcija da deca vide da nisu sama, da neko misli o njima, da se zajedno družimo, i da deca za svoje goste izvedu programe koje su sa radošću pripremili. Drago nam je što se ove lepe akcije tradicionalno održavaju uoči velikih hrišćanskih praznika – kaže direktor Centra za socijalni rad, Slobodan Krasić.

Gordana Jovović je socijalna radnica u UPVO „Poletarac“, ali je i aktivistkinja Crvenog krsta Ruma. Ona je sa saradnicima, pre Dnevnog boravka, obišla i romske mališane u naselju „Vašarište“ i odneli im farbana jaja i, ono što sva deca vole, slatkiše.

– Ovo je naša tradicionalna akcija „Humani Vaskrs“ u kojoj vrtić, sa decom i roditeljima, a u saradnji sa Crvenim krstom, prikuplja jaja i slatkiše za decu iz osetljivih grupa, da činimo radost u susret najradosnijem prazniku, Vaskrsu – rekla je za naše novine Gordana Jovović, istakavši da se ova akcija organizuje već 18 godina.

Petar Babić, predsednik Opštinskog udruženja penzionera Ruma kaže da oni svake godine, za Novu godinu i Uskrs, dođu ovde u posetu i donesu korisnicima lepe poklone.

– Oni nas uvek sa radošću dočekaju i pripreme lep program, tako da smo rešili ove godine da i mi, u našim prostorijama, organizujemo program i pozovemo ih u goste – rekao je Babić.

S. DŽ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.