05.04.2019.
Sport

INĐIJA: OTVORENI KROS SREMA

Amela i Elzan prvi

Pobede najboljih srpskih atletičara na srednje i duge pruge, Novopazaraca Elzana Bibića i Amele Terzić, obeležile su ovogodišnje izdanje 39. Otvorenog „Krosa Srema“. Izuzetna međunarodna konkurencija, uz odličnu organizaciju, doprinela je da svaka, od ukupno 16 trka, bude izuzetno zanimljiva i napeta. Tako su gledaoci, kojih je bilo u velikom broju, imali prilike da na delu vide praktično najbolje, one koji predstavljaju budućnost srpske atletike.

– Ove godine odazvao se veliki broj učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Inđija, koji su na taj način doprineli da ova sportska manifestacija na pravi način predstavi našu opštinu. Svakako veliku zahvalnost dugujemo i gostima koji su došli iz Užica, Šapca, Doboja (BiH), Valjeva, Novog Sada, Leposavića, Prnjavora (BiH) i Novog Pazara, istakao je Ljubomir Kovačević, sekretar Saveza sportova opštine Inđija.

Pokrovitelj ove atletske manifestacije bila je opština Inđija, a tehnički organizator Savez sportova opštine Inđija.

– Želimo da se zahvalimo javnim preduzećima opštine Inđija kao i mnogobrojnim sponzorima, bez čije pomoći ne bi uspeli da organizujemo ovo takmičenje na ovako visokom nivou – kaže Kovačević i dodaje, da je ukupno kroz cilj prošlo 644 takmičara, što predstavlja povećanje od gotovo 40 procenata u odnosu na prošlu godinu.

U seniorskim i juniorskim trkama učešće su uzeli najbolji srednjoprugaši iz Srbije i regiona, i prema proceni atletskih stručnjaka, na ovom krosu se okupio krem srpske atletike.

Najzadovoljniji su bili, naravno, osvajači medalja, a ostalima preostaje da se dobro pripreme za sledeću godinu i jubilarni 40. Otvoreni „Kros Srema“  koji će se održati u martu 2020. godine.

– Pripreme su već počele, prave se planovi da se jubilarni 40. Kros organizuje na nikad višem nivou, uz učešće najboljih trkača ne samo regiona, nego i šire – rekao je Ljubomir Kovačević.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.