22.03.2019.
Aktuelno

PROJEKAT PODRŠKE MLADIMA U SRBIJI

„Danas mladi, sutra lideri”

Projekat „Danas mladi, sutra lideri“ koji za glavni cilj ima pružanje podrške mladima u Srbiji za rad, zapošljavanje i samozapošljavanje, a kroz izgradnju ličnih i profesionalnih kapaciteta.

Projekat je usmeren na mlade između 16 i 26 godina u Sremskoj Mitrovici, sa osnovnim ciljem omogućavanja ravnopravnog pristupa svim mladima, tehnikama, veštinama i znanju koje zahteva moderno tržište rada.

Pozivamo mlade za učešće na radionici 5,6, i 7. aprila 2019. godine koja će biti potpuno besplatna za polaznike i na taj način nam pomognete da dopremo do mladih kojima su ove veštine potrebne, a koje nisu do sada imali priliku da steknu u redovnom školovanju ili radu. Radionice će održati u prostorijama srednje tehničke škole „Nikola Tesla”, u ulici Zmaj Jovina 29.

Same radionice za mlade organizovaće predavači i radioničari Instituta za javnu politiku, BIT Instituta i Škole novih vizija u obrazovanju. Mladima će na raspolaganju biti:

1) Radionica za mlade od 16-20 god. „Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo”

2) Radionica za mlade od 20-26 god. „Osnove IT: Uvod u WordPress”

Drugi deo projekta biće posvećen praktičnoj primeni teorijskog znanja u praksi tokom aktivnog učešća u radu jedne od organizacija. Konačno, uspešni učesnici projekta biće predstavljeni poslodavcima čiji delokrug rada bude kompatibilan sa stečenim veštinama na ovom projektu.

Projektom je predviđeno učešće 15 mladih u prvoj i 15 u drugoj radionici, te je kapacitet mesta ograničen. Odabrani učesnici biće obavešteni putem e-maila/telefona o konačnoj selekciji kao i lokaciji i preciznom vremenu održavanja radionica. Sve informacije, budući polaznici mogu dobiti na sajtu IJP.RS i na fejsbuk stranici „Danas mladi, sutra lideri”.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Mariji Najdanović, koordinatorki projekta na e mail: marija@ijp.rs ili na broj telefona +381 69 510 51 95.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.