21.03.2019.
Ekonomija

OPŠTINA PEĆINCI DOMAĆIN SASTANKA MINISTARKE ZORANE MIHAJLOVIĆ I ČELNIKA SREMSKIH OPŠTINA

Veliki infrastrukturni projekti u Sremu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je 13. marta opštinu Pećinci, gde se sastala sa predsednicima šest sremskih opština i gradonačelnikom Sremske Mitrovice, i razgovarala o ključnim infrastrukturnim projektima koji će u narednom periodu biti realizovani u Sremskom okrugu. Domaćini sastanka bili su načelnik Sremskog upravnog okruga Perica Gaković i predsednik Opštine Pećinci mr Željko Trbović.

Trbović je nakon sastanka, u obraćanju medijima, izjavio da mu je čast što je Opština Pećinci bila domaćin jednom ovakvom sastanku i zahvalio se potpredsednici Vlade što je u posetu došla u pratnji celog svog kabineta i direktora skoro svih velikih javnih preduzeća u Srbiji.

– Potpredsednica Vlade danas nije došla samo u posetu opštini Pećinci, već i u posetu celom Sremu i svima nam je pružila priliku da iznesemo potrebe lokalnih samouprava koje vodimo. Izuzetno sam zadovoljan efikasnošću sa kojom je potpredsednica Vlade sa svojim saradnicima odgovorila na sva naša pitanja. Samo u opštini Pećinci dogovorili smo realizaciju četiri velika infrastrukturna projekta vredna nekoliko stotina miliona dinara. Dogovorena je kompletna rekonstrukcija puta Deč – Preka Kaldrma – Ašanja. Reč je o putu koji je svojevremeno projektovan za vozila do 12 tona težine, a danas po njemu voze i kamioni do 50 tona nosivosti, što je praktično potpuno uništilo put, i zbog toga je jako značajno što će ova deonica biti u potpunosti obnovljena – rekao je Trbović.

Predsednik Opštine nastavio je dalje o budućim investicijama.

– Druga velika investicija je rekonstrukcija puta od Popinaca, preko Školske ulice u Pećincima i Ulice Braće Krstić, do ukrštanja sa Ulicom Slobodana Bajića. Ova investicija će biti realizovana u dve faze, od kojih jedna ove, a druga naredne godine. Još jedna značajna investicija je projekat rekonstrukcije sa proširenjem puta od Subotišta do Ogara – dodao je Trbović.

O sastanku i drugim projektima o kojima se razgovaralo, Trbović je izrazio svoje zadovoljstvo.

– Četvrta investicija koju smo dogovorili sa potpredsednicom Vlade je izgradnja kanalizacione mreže u Obrežu. Ovaj projekat je izuzetno značajan s obzirom na to da će u Obrežu biti izgrađen moderni vizitorski centar, a da je samo naselje na obodu Obedske bare, čime će se napraviti veliki iskorak u pravcu očuvanja životne sredine u ovom Specijalnom rezervatu prirode. Još jednom moram da naglasim, da sam u potpunosti zadovoljan današnjim sastankom, jer će dogovorene investicije u značajnoj meri doprineti unapređenju kvaliteta života građana naše opštine – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović zahvalila se načelniku Sremskog upravnog okruga i čelnicima sremskih opština na dobro pripremljenom sastanku i najavila da je vrednost dogovorenih radova u oblasti putne infrastrukture na teritoriji celog Sremskog okruga dodatnih 1,3 milijarde u odnosu na redovno održavanje puteva.

– Sa „Železnicama Srbije“ dogovorili smo da do juna budu rešeni svi pružni prelazi na teritoriji Okruga. U Sremu imamo opštine koje su direktno vezane za jedan veliki projekat modernizacije brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Da nema tako dobre saradnje Okruga i Opština koje se nalaze na ovom delu pruge, nisam sigurna da bismo uspeli da uradimo sve u roku, posebno kada je u pitanju eksproprijacija zemljišta i neke druge stvari koje su neophodne kao uslov da bismo mogli da realizujemo ovaj projekat. Zahvalila bih se i Sremskoj Mitrovici na svemu što radi u pripremi projekta novog autoputa od Sremske Rače do Kuzmina, čiju izgradnju želimo da počnemo već tokom juna. Ovi sastanci su od ogromnog značaja i za ministarstvo, i verujem da na ovaj način pokazujemo da radimo zajedno i da smo tim. Sve ono što smo danas dogovorili nije samo spisak želja, realno smo dogovarali šta je moguće uraditi ove, a šta iduće godine i zajedno ćemo pratiti realizaciju projekata – rekla je Mihajlović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković, naglasio je da je sastanak bio iscrpan i da su donete važne odluke.

– Tema je bilo zaista mnogo, od ozakonjenja objekata, građevinskih i elektronskih dozvola do katastra i gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Sremski upravni okrug je bio spona između jedinica lokalnih samouprava i ministarstva, i kanali komunikacije su odlično funkcionisali – izjavio je Gaković.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.