01.03.2019.
Aktuelno

AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ GRADA

Obuka za elektronsko prijavljivanje sezonskih radnika u poljoprivredi

NALED uz podršku Nemačke razvojne saradnje GIZ, i u saradnji sa resornim ministarstvima sprovodi projekat „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika u poljoprivredi“ u okviru kojeg se organizuju obuke za korišćenje portala www.sezonskiradnici.gov.rs namenjene prvenstveno zaposlenima u servisnim centrima i poslodavcima.

Osim ministarstava potpisnika Memoranduma o saradnji (Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka prava, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo finansija), u realizaciju projekta su aktivno uključene i lokalne samouprave, u kojima su formirani servisni centri za podršku poslodavcima iz oblasti poljoprivrede.

 

Funkciju servisnog centra za područje Grada Sremska Mitrovica vršiće lokalna Agencija za ruralni razvoj, koja će biti domaćin obuke za korišćenje portala www.sezonskiradnici.gov.rs.

Obuka je pored lica angažovanih u servisnim centrima, namenjena i poljoprivrednicima koji upošljavaju sezonske radnike na svojim posedima, i odnosi se na subjekte sa područja celog Sremskog okruga.

Obuka će se održati 5. marta sa početkom u 11 časova, u Gradskoj kući Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija br.13.

Obukom je predviđeno predstavljanje novog sistema za angažovanje sezonskih radnika – pravni okvir, kao i on-lajn prijava radnika putem e-portala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.