28.02.2019.
Društvo

TURISTIČKA ORGANIZACIJA PEĆINCI

Srem jedinstveno na Sajmu turizma

Turističke organizacije osam sremskih opština, među kojima i opštine Pećinci, peti put su se jedinstveno predstavile na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. I ovoga puta turistička ponuda sremskih opština predstavljena je na štandu Divan je kićeni Srem, a kako nam je rekla direktorka pećinačke Turističke organizacije Ljubica Bošković, ove godine modernizovan je i štand i promo-materijal sa kojim će posetioci moći da se upoznaju tokom trajanja Sajma od 21. do 24. februara.

– Do sada smo štampali zajedničke flajere, a ovoga puta smo pripremili ozbiljnu dvojezičnu publikaciju na srpskom i engleskom jeziku, u kojoj je predstavljeno devet sremskih opština, koja će na beogradskom sajmu biti premijerno predstavljena, a nakon toga ćemo je predstaviti i na ostalim sajamskim manifestacijama na kojima ćemo nastupiti – kaže Bošković.

Turistička ponuda opštine Pećinci se i ove godine promoviše Jednodnevnom turističkom rutom kroz opštinu Pećinci pod sloganom- Upoznajte predeo gde priroda grli istoriju. Ove godine je poseban akcenat stavljen na istorijske ličnosti čiji kult se još uvek neguje u ovom delu Srema, a to su pre svega Zmaj Ognjeni Vuk, Sveta Majka Angelina, kao i ostali članovi despotske porodice Branković.

– Pripremili smo i pano sa likom Zmaja Ognjenog Vuka, gde posetioci mogu da se fotografišu i ponesu lepu uspomenu sa našeg štanda. Promovišemo i novi turistički sadržaj u Kupinovu, električni minibus, koji će od proleća voziti posetioce na dve turističke linije šumskim putevima oko Kupinova, od Etno-kuće Putnik do reke Save. Pripremili smo i novi promo-materijal na srpskom i engleskom jeziku o turističkim lokalitetima u našoj opštini-Aksentijevom kućerku, Svinjarskoj kolebi i Kupinovu, kao i poseban flajer o srednjovekovnoj tvrđavi Kupinik – izjavila je Ljubica Bošković.

Pećinački štand su prvog dana Sajma turizma posetili predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, njegov zamenik Zoran Vojkić i načelnica pećinačke Opštinske uprave Dragana Krstić. Predsednik Trbović je tom prilikom podsetio da je turizam jedan od tri strateška pravca razvoja pećinačke opštine, kojem se poslednjih godina poklanja sve veća pažnja, kao i da turističke atrakcije u našoj opštini iz godine u godinu privlače sve više posetilaca.

Na štandu su predstavljena i vina dve vinarije iz Pećinaca Mali podrum Stamenković i Vinarija Petković – Latin, kao i rakije Srpska trojka koje proizvodi preduzeće Bistro 1881 iz Subotišta. Ketering za pećinački štand obezbedio je Crystal hotel & event center iz Pećinaca.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.