29.11.2018.
Aktuelno, Društvo

SREMSKA MITROVICA

Stipendije za najbolje studente

U subotu, 24. novembra, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovana je dodela stipendija za najbolje studente sa teritorije Grada. Ove godine Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport dodelila je 56 stipendija u iznosu od 11.000 dinara mesečno svim studentima koji su ispunili uslove konkursa, odnosno onima sa prosekom većim od 9,5.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilije Nedića, ove godine čak devet studentata ostvarilo je prosek 10,00.

– Iz godine u godinu broj studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiju je sve veći, što pokazuje da su oni dovoljno motivisani nagradama koje daje Grad Sremska Mitrovica da bolje uče i stiču pravo na dobijanje stipendije. Ovom prilikom želim svima da čestitam i poželim im mnogo uspeha u daljem školovanju i da motivišu svoje druge kolege da ostvare bar približno takve rezultate – izjavio je načelnik Nedić.

Milan Đokić, student master studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, stipendista je četvrtu godinu za redom.

– Mogu slobodno reći da sam dobar deo troškova školovanja pokrio ovom stipendijom i svakako mnogo dugujem našem Gradu i potrudiću se da mu se odužim na najbolji mogući način – rekao je Milan Đokić.

Studentkinja master studija prava na beogradskom univerzitetu Kristina Friščić, takođe je stipendistkinja Grada već četvrtu godinu.

– Ova stipendija je značajna podrška meni i drugim mladim ljudima koji su njeni primaoci. Pokrila mi je dobar deo troškova tako da je predstavljala veliku pomoć pri rasterećenju mojih roditelja i kućnog budžeta. Za ovo je potrebno dosta odricanja, ali ako iza svega toga stoji dobra organizacija i trud, sve može da se postigne – rekla je Kristina Friščić.

N. Milošević

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.