11.10.2018.
Aktuelno, Društvo

USLUŽNI CENTAR GRADSKE KUĆE

Grad Sremska Mitrovica lider u elektronskoj upravi

U Uslužnom centru Gradske kuće prošlog petka, 5. oktobra, formalno je pušten u rad novi servis gradske uprave Grada Sremska Mitrovica, prvi u Srbiji. U pitanju je nov softver koji omogućava da se sve usluge u okviru servisnog centra, odnosno administrativne takse, na licu mesta plate karticom. Ovom događaju su, uz gradonačelnika Vladimira Sanadera, prisustvovali načelnik Miroslav Jokić i državni sekretar Ministarstva državne i lokalne samouprave Zoran Kasalović.

– Građani više ne moraju da idu u poštu da bi izvršili gotovinske uplate takse, već prosto provuku svoju platnu karticu ovde na šalteru. Dakle, za nekoliko minuta se izvrši uplata, čime štedimo i vreme i novac, rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader ovom prilikom.

Državni sekretar Zoran Kasalović je izrazio zadovoljstvo povodom puštanja novog servisa u rad.

– Lično sam se uverio da taj sistem funkcioniše. Grad Sremska Mitrovica jeste jedan od gradova koji može da se podiči vrlo razvijenom elektronskom upravom, sa preko četrdesetak elektronskih usluga, tako da je zaista lider u tom pogledu i u AP Vojvodini i u Republici Srbiji, izjavio je Kasalović.

T.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.