14.09.2018.
Ekonomija

Investicija u severoistočnoj radnoj zoni

Otvaranje novih radnih mesta

Građevinska firma Mikon d.o.o iz Novog Sada kupila je šest hektara zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni (lokacija 15), što je ozvaničeno potpisivanjem ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini u ponedeljak, 10. septembra u zgradi Opštine Inđija.
– Kompanija Mikon bavi se proizvodnjom velikih industrijskih (smeštajnih) kontejnera. Te kontejnere najčešće možete videti na graničnim prelazima ili gradilištima, jer su mobilni i mogu se lako premeštati – rekao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak izrazivši zadovoljstvo što je za veoma kratko vreme stigla osma po redu investicija u taj sremski grad.
– Izgradnja objekta počeće uskoro i prema najavama investitora, zaposliće 150 ljudi, a to je najznačajnija stvar za našu opštinu. Ovo je osma investicija realizovana u poslednjih godinu i po dana, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo veće opštine od naše. Prodajom zemljišta našem investitoru u lokalni budžet „sliće“ se 30 miliona dinara – kaže Gak i dodaje da će u prvoj fazi realizacije investicije biće izgrađeno 3.000 do 5.000 kvadrata proizvodnog prostora, a već u sledećoj proizvodni pogon će imati do 12.000 kvadrata.
– Benefiti su veliki, jer pored činjenice da se stalno otvaraju nova radna mesta, imaćemo prihod u budžetu i kroz razne vrste poreza koje će ovaj, ali i ostali budući investitori plaćati. Na taj način ćemo u potpunosti oporaviti inđijski budžet koji je godinama bio prezadužen.
Mirko Karać, vlasnik firme Mikon, istakao je da ta kompanija na tržištu Srbije posluje 25 godina u oblasti industrijske prerade metala. U novoj fabrici svi proizvodi biće namenjeni izvozu.
– Kada smo tražili lokaciju za novi projekat, odnosno proizvodnju industrijskih i smeštajnih kontejnera (za stanovanje), najbolje uslove smo dobili upravo ovde, u Inđiji. Lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Gakom je imala jasnu koncepciju za nas domaće privrednike, i ponudila nam kompletno uređenu radnu zonu – istakao je Karać i naglasio da je dogovor brzo postignut.
– Mi smo više nego zadovoljni, u Inđiji smo pronašli sve ono što nam treba za poslovanje, a nadamo se da će nam opština pomoći i u pronalasku radne snage poručio je direktor i izrazio nadu da će njihova kompanija biti korektan privredni subjekt u Inđiji.
Pored ove investicije, predstavnici Opštine Inđija nedavno su najavili i devetu po redu, a reč je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom led rasvete.
M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.