12.09.2018.
Aktuelno, Kultura

Najava

Humanitarni koncert za Luku Žilića

U petak, 14. septembra u 19. časova u Sabornoj crkvi Svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici biće upriličen humanitarni koncert za Luku Žilića iz Martinaca – Lukin glas.
Nastupaju Hor osnovne škole Sveti Sava, Crkveni hor Sveti Sava, hor srednje muzičke škole Petar Kranjčević, dečji crkveni hor Blagoslov, vokalni sastav Centra za kreativni razvoj dece Pikolo, hor Udruženja grčko – srpskog prijateljstva Irida, hor biblioteke Sirmium kantorum.
Luka ima 14 godina, boluje do cerebralne paralize, epilepsije, distonije. Ne može da se kreće ni da govori, teško diše i teško se hrani. Prikupljenim sredstvima Luki će se kupiti motomed, kućni bicikl na struju, na kom bi mogao samostalno da vežba okrećući pedale, čime bi se sprečila pojava i razvoj grčeva koje ne može da kontroliše.
– Naša je ljudska i moralna obaveza, a tek onda zakonska da deci sa invaliditetom ili posebnim potrebama pomažemo u svakoj mogućoj situaciji, podsetio je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, sport i kulturu Ilija Nedić, na konferenciji za štampu održanoj u utorak, 11. septembra, u Gradskoj kući povodom najave koncerta. U saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, sport i kulturu, organizatori koncerta su novinar Stevo Lapčević, horovođa crkvenog hora Sveti Sava Jovanka Ivanić i Biljana Matić, koordinator Kancelarije za mlade.

T.S.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.