23.08.2018.
Aktuelno, Društvo

Ruma: Rekonstrukcija vrtića

Mesto za svako dete

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji objekta „Centar“ u gradu, i izgradnji vrtića u Putincima, pri OŠ „Dositej Obradović“, su u toku i trebalo bi da se okončaju do kraja avgusta.
Kako teku radovi, proveravao je na terenu 13. avgusta predsednik rumske opštine Slađan Mančić.
Po obilasku ova dva objekta, on je istakao, da je lokalna samouprava obećala meštanima Putinaca da će se vrtić izgraditi, ali u njemu će biti smešteni i mališani iz Žarkovca i Donjih Petrovaca.
– Vidim da radovi dosta dobro napreduju, građevinski radovi su pri kraju, a rok za završetak je 25. avgust. Mi ove radove u potpunosti finansiramo, reč je o vrednosti radova od 6,5 miliona dinara, a dodatno izdvajamo još 2,7 miliona dinara za potpuno opremanje vrtića. To ide u pravcu želje, da sva naša deca mogu da se upišu u vrtić, jer sada imamo listu čekanja na kojoj je preko 100 mališana. Otvaranjem ovog putinačkog vrtića, jedan broj dece iz ovog sela, kao i Žarkovca, koji su sada u Rumi, biće premešteni u novi vrtić, tako da će se stvoriti mesta za upis dece iz grada. Najavljujem, da bi već sledeće nedelje trebalo da počnu i radovi na opremanju novog prostora koji smo odredili, a to je prostor u kojem je ranije bila Direkcija za izgradnju. To je dosta velik prostor, tako da će tu biti smešteno četiri grupe mališana – ističe predsednik Mančić.
On dodaje, da će se na ovaj način u velikoj meri smanjiti lista čekanja, a cilj je da te liste i ne bude.
Što se tiče rekonstrukcije objekta „Centar“, ona je delom finansirana pokrajinskim, a delom opštinskim sredstvima u ukupnoj vrednosti od 8,6 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.