15.08.2018.
Aktuelno, Ekonomija

Vučić u Šidu

Siguran plasman goveđeg mesa

U četvrtak, 9. avgusta, predsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislavom Nedimovićem, obišao je u Šidu pogone nedavno privatizovane Indrustrije mesa Srem Šid. Sa njima, ovu fabriku obišao je i predsednik opštine Šid Predrag Vuković, kao i kupci goveđeg mesa iz Turske.
Srem Šid je, nakon dugogodišnjeg stečaja, uspešno privatizovan 25. aprila ove godine kao konzorcijum firmi Agropapuk iz Kukujevaca i Industrije mesa Đurđević iz Pećinaca.
Novi vlasnici Srem Šida u ovu fabriku uložili su dva miliona evra i zaposlili 130 radnika, a u prvih mesec dana rada u Tursku su izvezli količinu goveđeg mesa vrednu više od miliona evra. Sa otvaranjem ove fabrike i početkom izvoza goveđeg mesa u Tursku, njegova cena skočila je za oko 30 odsto, a kompanije, članice konzorcijuma, značajni su proizvođači mesa u Srbiji sa godišnjim obrtom kapitala od oko 80 miliona evra.
Predsednik Vučić izjavio je da je ponosan što Srem Šid nakon 17 godina stečaja ponovo radi i nada se da će u narednih pet godina stočni fond u Srbiji da se vrati na dva miliona grla stoke, kao što je to bilo 1989. godine.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.