02.08.2018.
Društvo

Inđija

Prvi put na moru

Deca iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Inđija otputovala su, u sredu 25. jula u Baošiće, gde će boraviti 10 dana, u odmaralištu Crvenog krsta Srbije. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Centru za socijalni rad i Crvenom krstu, većina ovih mališana po prvi put ima priliku da uživa na moru. Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, dan pred polazak, poželeo im je srećan put i podelio džeparac, u visini od po 7.000 dinara za svako dete.
– Opština Inđija finansira letovanje za 14 mališana, dok Crveni krst finansira boravak još jedanaestoro dece. Plan je da krajem septembra započnemo radove na rekonstrukciji inđijskog odmarališta u Sutomoru, kako bi sledećeg leta deca mogla da borave tamo – rekao je predsednik Gak i dodao da se više neće desiti situacija, da neka deca godinama ne odu na more.
– Mi se trudimo da, pre svega stvorimo takav privredni ambijent, da svako može da nađe posao, ali ćemo nastojati i da naša socijalna davanja budu još veća.
Željka Godić Avramović, direktorica Centra za socijalni rad Dunav Inđija, istakla je da će deca boraviti u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima i da su im obezbeđeni svi neophodni uslovi za prijatan boravak.
– Deca će boraviti u Crnoj Gori devet dana, od 26. jula do 04. avgusta. U odmaralištu im je obezbeđeno pet obroka, škola plivanja, edukativne radionice, lekarska nega i zabavni sadržaji – kaže Godić Avramović, i dodaje:
– Odmaralište je na takav način obezbeđeno da se zatvara u 23:30 časova, što znači da nema poseta drugih gostiju. Deca su potpuno bezbedna i zaštićena, a o njima brinu vaspitači kao i volonteri Crvenog krsta.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.