19.07.2018.
Sport

FK Radnički Sremska Mitrovica

Počele pripreme

U subotu 14. jula na stadionu u Hesni, okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave, navijači i simpatizeri Radničkog, koji su svi zajedno u dobrom i veselom raspoloženju i sa puno optimizma počeli pripreme za novo prvenstvo Srpske lige grupa Vojvodina 2018/19.
I sedmu godinu za redom Hesnerci će igrati u Trećoj ligi, gde su u proteklim godinama bili jedan od najboljih klubova u Vojvodini. Radnički je u poslednjih šest godina u Srpskoj ligi dva puta osvojio treće mesto, jednom četvrto, peto, osmo i prošle godine 15.mesto.
Prošlo prvenstvo za Radnički bilo je jedno od najtežih i najneizvesnijih u dosadašnjoj istoriji kluba, dugoj 97 godina. Sa dva osvojena boda u jesenjem delu takmičenja, Radnički se nije predao. Srpska liga Vojvodina je proširena sa 16 na 18 klubova, tako su crveno-beli iz Hesne ostali u ligi.
Novi trener Radničkog je Dragan Milošević, koji je vodio Mladost iz Bačkog Jarka, Cement iz Beočina i još nekoliko klubova. Pomoćnik mu je Petar Jeftić, a trener golmana je Vujaković Đorđe.
Od igrača iz prošlog prvenstva u klubu su ostali. Herceg, Kremenović, Ćurko, Janković, Dragojević, Savičević, Žegarac, Vuletić, Volarević i golman Veselinović.
Novi članovi Radničkog su: golman Nemanja Romić, Ivan Tomac, Nenad Stojisavljević, Srećko Mitrović, Strahinja Pavišić, Zoran Rakić, Nemanja Vuković i Georgije Ilić
Tabor Radničkog napustili su: Vukmir, Skorupan, Šivoljicki, Stević, Simić, Savić, Ristić i Bajunović, Jević, Vujasinović, Ivanović, Stojisavljević, Kačar, Zgonjanin, trener Dragan Ivanović, trener golmana Obren Čučković
Jesenji deo prvenstva počinje u subotu 18. avgusta, a završava se u subotu 25. novembra. Ambicije Radničkog u ovom prvenstvu su konsolidacija i stabilizacija kluba uz forsiranje mladih igrača, s’ obzirom na to da se u toku sledeće godine planira izgradnja gradskog stadiona koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg.
Potrebno je istaći da će se omladinska ekipa FK Radničkog takmičiti u Ligi Vojvodine. Omladince će sa klupe predvoditi iskusni i provereni trener Neđa Vuković. FK Radnički će pripreme obaviti u svom gradu, gde će na raspolaganju između ostalog imati atletski stadion i gradski bazen.
Za sada su zakazane prijateljske utakmice: u Salašu Noćajskom sa Budućnosti 21. jula, u Laćarku će Radnički gostovati 25. jula povodom seoske slave i tako uveličati seosko slavlje, u Hesni se igra sa Železničarom iz Pančeva 1. avgusta i sa Vojvodinom iz Novog Sada (omladinci) 11. avgusta.
Klub uskoro slavi 100 godina uspešnog rada i postojanja. U susret jubileju planira se izgradnja novog stadiona i pratećih infrastrukturnih objekata. Najlepši poklon navijačima Radničkog za vredan jubilej, bio bi plasman u Prvu ligu Srbije, rang takmičenja gde Hesnerci nisu do sada nikada igrali.

J. Stević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.