09.07.2018.
Aktuelno

Održan vinski park

Dobra vina, dobra muzika i raspoloženje

U subotu, 30. juna, u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici održan je drugi po redu Vinski park. Svi oni koji su subotnje veče želeli da provedu u mitrovačkom parku bili su u prilici da uz zvuke sastava Duo corde cantabile i VIS Limunada uživaju u degustaciji oko 250 različitih vrsta vina na štandovima domaćih proizvođača.
Prema rečima Svetlane Sabo, direktorke Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, koja je, uz pokroviteljstvo Grada, organizator ove manifestacije, posetioci su imali priliku da uz prijatno druženje, vrhunska vina, autentičnu hranu i odličnu muziku uživaju u mitrovačkom parku.
– Svi koji su navratili u park mogli su da degustiraju preko 250 izvrsnih vina proizvedenih u 52 vinarije iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. U ponudi smo imali mesne prerađevine, izvrsne sireve, slatki program, proizvode naših seoskih domaćinstava i malih zanimljivih proizvođača hrane – rekla je Svetlana Sabo i dodala da je ovogodišnjoj manifestaciji Vinski park prisustvovalo više od dve hiljade posetilaca, kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz zemlje i regiona.
Nikola Matelj, predstavnik vinarije Matelj iz Negotina prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji, i, kako kaže, utisci su mu iznenađujuće prijatni.
– Organizacija je odlična, prostor je fenomenalan, štandovi su postavljeni dobro i ljudi mogu da cirkulišu između njih. Takođe i muzički program je odličan – rekao je Nikola Matelj.
Bermet Aleks, vlasnik istoimene vinarije iz Sremskih Karlovaca takođe je prvi put učestvovao na Vinskom parku u Sremskoj Mitrovici.
– Zovem se Bermet i proizvođač sam Bermeta. Divno je, a i vreme nas je poslužilo. Bilo je dosta naroda, a u ponudi smo imali i crveni bermet, beli bermet, obično vino, šardone, kupaž, frankovku i portugizer, kao i tri vrste rakije – rekao je Bermet.
Ovogodišnji Vinski park protekao je u veseloj atmosferi, a prisutni su uz čaše dobrog vina i muziku koja je vraćala sećanja u neka starija vremena uživali do kasno u noć.

N. Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.