11.05.2018.
Sport

MMA prvenstvo Srbije: Momir Pavlović, šampion iz Sremske Mitrovice

Pobede nad iskusnijim borcima

Na prvenstvu Srbije u MMA (mešovite borilačke veštine) koje je nedavno održano u Jagodini, osamnaestogodišnji Momir Pavlović iz Sremske Mitrovice osvojio je zlato kao najmlađi senior. Momir, koji je učenik Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“, na istom takmičenju je proglašen i za najboljeg borca.
– U kategoriji do 77 kilograma u B klasi imao sam tri pobede u tri borbe. Sva tri borca bila su daleko iskusnija od mene, ali trener Bogdan Jugović nije pogrešio što me je bacio u vatru sa iskusnijim takmičarima. Za mene je ovo, a verujem i za sve koji me znaju, ogroman uspeh. Verovao sam u sebe, ali nisam očekivao da će rasplet biti baš toliko dobar. Treniram MMA godinu i po dana – rekao je Momir.
Iako je tek ostvario prvi i veliki uspeh, Momir veruje da ga pravi uspesi tek očekuju, a tajna za uspeh ne postoji, recept je – trening, ishrana i odmor. On apeluje na sve mlade ljude da daju šansu sportu.
– Uskoro, 27. maja održaće se takmičenje Balkana i planiram da se do tada dobro pripremim i vidim šta mogu da postignem. Nema tajni u sportu, najvažnije je biti neumoran, kad je trening u pitanju, a kad se nešto voli motivacija je uvek prisutna. Važno je da se mladi bave sportom, nebitno kojim, jer je svaki dobar, važnije je imati sportski duh i izbeći ulicu – kaže Momir Pavlović.
Njegov otac Vidomir, koji je 27 godina trenirao karate kaže da ne može biti ponosniji na svog sina, koji je, prema njegovim rečima, jedno od najuzornije dece koje zna.
– Momir je sjajan dečko, talentovaniji je od mene i neobično sam srećan zbog njegovog uspeha. Video sam njegove konkurente, bogami, svaka mu čast kad ih je pobedio, bili su mnogo iskusniji. Momir je solidan đak, dobar sin, brat, dobar je u kući, na ulici, u sportu, zaista je dete kojim bi se svaki otac hvalio naširoko – ponosan je Vidomir Pavlović.
Iako MMA neće dugo još dobiti epitet profesionalnog sporta, ne znači da Srbija nema talentovane borce. Jedan od njih, Momir Pavlović iz Sremske Mitrovice, živi je dokaz da su ljubav i kvalitetan odnos prema određenom sportu dovoljni da zdravlje, satisfakcija, pa čak i slava, nađu svoj put do koga treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.