05.03.2018.
Aktuelno, Izdvojena vest

RIVICA: Održani 17. Dani vina

Rivica vinska prestonica Fruške gore

Proteklog vikenda, od 2. do 4. marta, u Rivici su održani 17. Dani vina, privredno – turistička manifestacija posvećena piću bogova – vinu, ali i onome što vinu prethodi – pre svega domaćim suhomesnatim proizvodima, a posle toga i kolačima.
Apsolutni pobednik ovogodišnje manifestacije, a bilo je prijavljeno preko stotinu takmičara sa 200 vrsta vina, je Ladislav Sloboda iz Maradika.
Pehare – za najbolje od najboljih su dobili: za najbolje crveno kuve vino vinarija „Ćosić“ iz Rivice, za voćna vina Podrum malih vinara iz Putinaca, za najbolje roze vino „Vino iz Bajše“, a za bela vina Sloboda Ladislav iz Maradika. Ostalim vinarima su dodeljene zahvalnice, bronzane, srebrne i zlatne medalje.
Manifestaciju je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković koji je prvo istakao da je izuzetno zadovoljan Domom kulture u Rivici, u kojoj se i ova manifestacija održava.
Na svečanom otvaranju „Dana vina“ dodeljene su i titule počasnog građanina Rivice. Ove godine titule su dobili Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa“, Milinko Cicmil, direktor „Promont grupe“ – vlasnik Etno restorana „Vrdnička kula“ i hotela „Premijer akva“, Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV Vojvodina i Stevan Kazimirović, predsednik iriške opštine.
Organizatori ove tradicionalne manifestacije su MZ Rivica, Turistička organizacija Iriga, Agencija za ruralni razvoj Iriga i Zavičajno društvo „Fruškogorje“ iz Rivice. Pokrovitelji su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.