26.02.2018.
Aktuelno

26.02.2018

Licitacija u Šidu

U Šidu počelo javno nadmetanje za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini
VELIKA ZAINTERESOVANOST ZA VEĆE PARCELE
U sali Skupštine Opštine Šid u ponedeljak 26. februara, počelo je trodnevno javno nadmetanje za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Prvog dana javnog nadmetanja, poljoprivrednici sa područja šidske opštine licitirali su za zemljište u K.O. Adaševci, Bačinci, Berkasovo, Batrovci i Bingula:
– U programu za 2017. godinu su nadmetanja za katastarske opštine Adaševci, Bingula, Bačinci, Batrovci i Berkasovo. Prve dve ponude, prešle su početnu cenu i one iznose skoro 50.000 dinara. Očekujemo da će i ostala javna nadmetanja takođe prevazići početnu cenu. U nadmetanju za k.o. Berkasovo imamo dva ponuđača, za zemljište u Bačincima jednog ponuđača, u Batrovcima imamo ponuđače za sva javna nadmetanja, dok za k.o. Bingula nemamo nijednog zainteresovanog ponuđača. S obzirom na ponuđenu količinu zemljišta od 812 hektara, u koji je uvršten i deo programa iz 2015. godine, mogu reći da je zainteresovanost što se tiče ovih većih parcela velika. Mislim da će sve veće parcele koje su u kompleksima i koje prevazilaze manje površine ispod jednog hektara, biti izlicitirane, – istakao je predsednik komisije za licitaciju Opštine Šid Dejan Vučenović.
Pored zemljišta u navedenim katastarskim opštinama, drugog i trećeg dana javnog nadmetanja, poljoprivrednici iz šidske opštine licitirali su za zemljište u Vašici, Višnjićevu, Gibarcu, Erdeviku, Đipši, Jameni, Kukujevcima, Molovinu, Moroviću, Privinoj Glavi, Sotu i Šidu.
OKVIR:
Među ponuđačima na licitaciju je izašao i Branko Mitrović iz Berkasova, koji je bio zainteresovan za manju površinu zemljišta:
– Došao sam na licitaciju da izlicitiram oko 57 ari zemlje. Ne bih ni došao da se taj deo zemljišta ne nalazi neposredno pored mog lanca zemljišta, pa sam hteo da proširim tu obradivu površinu, a veće površine me ne interesuju. Početna cena tog zemljišta koje mene interesuje, iznosi 25.000 dinara po hektaru. To je neka treća klasa zemlje i nalazi se u „špicu“, ali mislim da cena nije tako velika i ako bude veći iznos, ja ću odustati, – kaže Branko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.