26.02.2018.
Aktuelno

Opštinsko veće Ruma

Besplatna užina za decu u vrtićima

Rumska opštine je ove godine u budžetu opredelila 25 miliona dinara za sufinansiranje ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, a odluka o raspisivanju konkursa je doneta na sednici Opštinskog veća koja je održana 26. februara.
Na ovoj sednici članovi Opštinskog veća su doneli rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve u visini od 2,5 miliona dinara za UPVO „Poletarac“ za potrebe obezbeđivanja užine za mališane u rumskim vrtićima.
– Od 1. januara ove godine vrtić je u našoj opštini besplatan za svu decu, a u projekciji budžeta nisu uzeta u obzir ona naša davanja po osnovu plaćanja naših obaveza za treće dete, za decu koja su socijalno ugrožena i utvrdili smo da je 2,5 miliona dinara ono što nedostaje „Poletarcu“ – pojasnio je Slađan Mančić, predsednik Opštine.
Zanimljivo je da su se u opštinski budžet slili i neki neplanirani prihodi – naime, u okviru projekta unapređenja upravljanja građevinskim zemljištem u rumskoj opštini, a čija je vrednost bila 140.000 evra, ostalo je 14.000 evra i ta sredstva će biti preneta u opštinski budžet.
Takođe, 11.660 evra će, po ostavinskom rešenju iza Obrada Maleševića, biti preneto u opštinski budžet, budući da preminuli nije imao zakonskih naslednika.
Članovi Opštinskog veća su doneli i odluku da sa 30.000 dinara pomognu odlazak Ivanke Prelić iz Grabovaca na seminar u ruski grad Voronjež. Ivanka je odličan student četvrte godine ruskog jezika i književnosti.
Takođe, data je i saglasnost na izmene i dopune statuta JKP „Parking i infrastruktura“, a koje se odnose na novu delatnost ovog preduzeća u oblasti brige o javnoj rasveti na javnim površinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.