07.02.2018.
Aktuelno

Promocija vojnih škola

Sve više zainteresovanih za vojsku

Promocija konkursa za vojne škole – Srednja stručna vojna škola, Vojna gimnazija, Vojne akademije i Medicinski fakultet VMA za školsku 2018/2019. godinu održana je juče u Rumi i Sremskoj Mitrovici.
U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući prisutne je pozdravio načelnik Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica potpukovnik Zoran Lemal, a promociju, maturantima osnovnih i srednjih škola, održao je potpukovnik Univerziteta odbrane Miloš Vitas.
Kako je Vitas rekao, iz godine u godinu raste interesovanje mladih za vojni poziv i vojne škole.
– Interesovanje za srednje vojno usavršavanje u trendu je porasta. Veliki je broj đaka koji sa visokim ocenama i uspehom konkurišu za prijem u naše škole i očekujem da broj prijavljenih kandidata bude barem isti ako ne i veći u odnosu na prošlu godinu. Imamo sve više zainteresovanih ženskih kandidata, tako da očekujem zaista veliki odziv na ovogodišnji konkurs. Vojni poziv i poziv oficira je izuzetno odgovoran i častan – rekao je Miloš Vitas.
Vitas dodaje i da su svi studijski programi akreditovani i priznati po bolonjskom sistemu obrazovanja, a da najveće interesovanje vlada za vojno – elektronsko inženjerstvo i informacione sisteme, kao i menadžment u odbrani.
Konkurs za Vojnu gimnaziju objavljen je 1. februara i traje do 15. marta, dok će konkurs za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA biti objavljen 15. februara, a trajaće do 31. marta.

A. Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.