10.01.2018.
Aktuelno

Ruma

Prva beba Sofija Krstić iz Nikinaca

Prvo „pojačanje“ u rumskoj opštini – prvorođena beba – je Sofija Krstić iz Nikinaca koja je rođena u sremskomitrovačkoj bolnici pet sati i 10 minuta po dolasku Nove godine. Sofija je teška 3.360 grama dugačka 52 cm, a treća je devojčica u porodici Krstić. Sofijine sestrice su Dunja koja ima šest i Teodora koja ima četiri godine. Majka Tamara (26) i otac Srđan (30) su sedam godina u braku i sada imaju troje dece.
Predsednik Opštine Slađan Mančić i Svetislav Damjančuk, šef Odeljenja za društvene delatnosti posetili su ovu porodicu, u njihovom lepom domu, 9. januara i doneli brojne poklone – najviše za Sofiju, ali su i Dunja i Teodora dobile novogodišnje paketiće, dok su roditelji dobili 50.000 dinara.
– Zahvaljujem rumskoj opštini na poklonima koje je obezbedila za Sofiju, nismo se tome nadali. Radimo oboje, dobro nam je. Dok mi radimo decu nam čuvaju prabaka i deda. Mi volimo decu, ako bude prilike možda će ih biti još, kuća je najradosnija kad u njoj ima puno dece – kaže mama Tamara.

Svo vreme posete prva rumska beba Sofija je bila mirna ili je spavala ili mirno pozirala brojnim novinarima.
– Svakako da je najveća radost za ovu porodicu dolazak male Sofije na svet, a mi im čestitamo. To je prvorođena beba na teritoriji naše opštine i mi po tradiciji, obilazimo porodice i donosimo poklone. Drago mi je što u ovoj kući vidim da složno žive četiri generacije, to je pravi primer kako treba da izgleda jedna prava srpska porodica, sa puno dece. Kuća zrači životom, roditelji su mladi, a već imaju troje dece. Dobro je i što su oboje zaposleni, što garantuje da će deca odrastati u dobrim uslovima, što imaju i dedu i prabaku, svi su jedna velika porodica. Ovaj naš poklon je samo mali znak pažnje, ali smo mi ti koji treba da stvarmo uslove da mladi ljudi mogu da se žene i udaju i rađaju decu, jer dece nikad nije puno i mi svima želimo da pomognemo – rekao je predsednik Mančić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.