27.12.2017.
Aktuelno

Ruma

Lepo vreme produžava radove

Žitelji Ulice Vladimira Nazora u Putincima novogodišnje praznike su dočekali u asfaltiranoj ulici.
Zahvaljujući neuobičajeno lepom vremenu za kraj decembra asfaltirano je još nekoliko ulica u rumskoj opštini, među kojima je i ova u Putincima.
Ovim radovima je ulica, posle više od deset godina, kompletno uređena.
-Deo asfalta, u dužini 100 metara ovde je urađen pre deset godina, a potom se stalo sa radovima. Rumska opština je donela odluku da se cela ulica uredi i 25. decembra su počeli radovi na asfaltiranju preostalih 212 metara. Za ove radove je iz opštinskog budžeta izdvojeno 1,1 milion dinara – kaže Branko Mandić, predsednik Saveta MZ Putinci.
Sa ovim radovima se neće stati i Mandić je najavio i planove za narednu godinu.
– Sledeće godine će biti realizovan projekat pešačko – biciklističke staze između Putinaca i Žarkovca. Lokalna samouprave je obezbedila preko 20 miliona dinara i radovi će početi čim stigne dozvola JP “Puteva Srbije” . Najvažniji projekat za nas u narednoj godini biće svakako izgradnja vrtića, a korist će imati i mališani iz okolnih Donjih Petrovaca i Žarkovca. Cela procedura je konačno završena i vrtić sigurno radimo sledeće godine. Prema anketama, za vrtić imamo blizu 60 dece čiji su roditelji zainteresovani da ih tu smeste, a verujemo da taj broj može biti i veći. Opština Ruma će finansirati i taj projekat i za to će izdvojiti oko devet miliona dinara – istakao je Branko Mandić.
Pored radova u Putincima, lepo vreme je iskorišćeno i za postavljanje novog asfalta u Ulici Nikole Tesle u gradu – delu između Vinogradarske i Lenjinove ulice.
Reč je o asfaltiranju najugroženijeg dela pomenute ulice u dužini preko 400 metara. Radove na uređenju putne infrastrukture obišao je 26. decembra – tada su radovi i okončani – i predsednik Opštine Slađan Mančić.
– Zahvaljujući ovim radovima ulica će dobiti mnogo bolji izgled, kvalitetnijuputnu infrastrukturu, ali će biti i bezbednija za sve učesnike u saobraćaju. Za ove radove je izdvojeno 3,5 miliona dinara iz budžeta. Nastavićemo da radimo sve dok nam vremenski uslovi to omogućavaju. Imamo pare na pozicijama, otvorene ugovore i nastavićemo radove na putnoj infrastrukturi, ali i na uređenju objekata – ukazao je Slađan Mančić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.