26.12.2017.
Aktuelno

Sot

Potekla voda iz česme

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević sa saradnicima obišli su danas Sot, gde je uspešno završen projekat izgradnje vodovoda.
Kako je izjavio Radojević, otvaranje vodovodne mreže u Sotu, pravi je primer uspešnog okupljanja oko projekata, gde se udruženim snagama i zajedničkim finansiranjem u interesu potreba i prioriteta u jednoj lokalnoj samoupravi, uspešno realizovao projekat vredan pažnje.
Meštanima je obezbeđena vodovodna mreža u ukupnoj dužini od oko osam kilometara, koja se sastoji od 16 krakova i potisnog cevovoda od bunara do rezervoara za vodu.
Projekat u vrednosti od preko 16 miliona dinara, zajednički su finansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa preko osam miliona, zatim Uprava za kapitalna ulaganja sa 7,5 miliona dinara, dok je preostali deo sredstava obezbedila Opština Šid.
– Ponosni smo na uspešnu realizaciju projekta koji je bio neophodan za žitelje naselja Sot – rekao je predsednik Opštine Šid Predrag Vuković, zahvalivši se Pokrajinskoj vladi i sekretaru Radojeviću što su prepoznali potrebe ove opštine i izrazio nadu da će se u 2018. godini nastaviti uspešna saradnja lokalnih samouprava i nadležnih institucija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.