06.12.2017.
Sport

ŽKgK „Srem” Ruma

Prvoplasirane u Super ligi Srbije

Godina koja se bliži kraju uvek je prilika da se podvuče crta i sagleda šta je učinjeno, kako lično, tako i profesionalno, u svim sferama delovanja.
Kada je o sportu reč, Ženski kuglaški klub „Srem“ Ruma je u ovoj godini ostvario svoje najbolje sportske rezultate u 26 godina postojanja – osvojeno je treće mesto u Super-ligi Srbije za kuglašice i na osnovu tog rezultata rumske kuglašice su učestvovale, početkom oktobra, na Kupu Evrope u Minhenu.
– Tu smo ostvarili fantastičan nastup oborivši rekord našeg kluba sa prosekom od 557 čunjeva po igračici . Tim rezultatom smo bili deseta ekipa na turniru s neznatnim zaostatkom za ekipama ispred nas.U Minhenu se takmičilo 18 ekipa iz 13 evropskih država, a iza nas su ostale ekipe iz Nemačke, Slovačke, Italije, Austrije i drugih bogatijih zemalja i bogatijih klubova – kaže Jovanka Relić.
Ona dodaje da je odlazak u Nemačku do poslednjeg trenutka bio pod znakom pitanja, odnosno da li će uspeti same da sakupe dovoljno novca za put i boravak.
– Mislim da smo baš zato bile rešene da se pokažemo u najboljem svetlu, iako je bilo dosta problema pred put, neke od nas su morale koristiti godišnje odmore. Smatram da se dovoljno novca izdvaja za sport i da osnovni kriterijum mora biti rezultati koji se ostvaruju. ŽKK „Srem“ je takođe bio i finalista Kupa Srbije, a novu godinu čekamo kao prvoplasirana ekipa Super – lige Srbije. Imamo realne izglede da na kraju prvenstva postanemo i šampionke Srbije, prvi put u svojoj istoriji, a takođe smo i u polufinalu Kupa Srbije – kaže za naše novine Jovanka Ralić.
Rumske kuglašice ove uspehe ostvaruju igrajući i trenirajući po tuđim kuglanama, sada je to kuglana u Golubincima, jer rumska kuglana ne ispunjava uslove za igranje mečeva super lige. Naravno, to iziskuje i dodatne troškove koje kuglašice često pokrivaju same.
Takođe treba reći da su rumske kuglašice ostvarile i pojedinačne sjajne rezultate – Biljana Vukelić je bila prvakinja Srbije u disciplini “sprint” a osvojena je i srebrna medalja u tandemu Biljana Vukelić i Marina Jokić na državnom prvenstvu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.