31.10.2017.
Ekonomija

Skup preduzetnica u Sremskoj Mitrovici

Žene su hrabrije u poslu

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ održan je prošlog četvrtka, 26. oktobra u Sremskoj Mitrovici. Uspešne preduzetnice sa teritorije Grada govorile su na temu „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“.
Svoja iskustva sa prisutnima u kafeu Talija podelila je i komercijalna direktorka firme „Hrana produkt“ iz Salaša Noćajskog Vesna Stanković. „Hrana produkt“ se bavi proizvodnjom stočne hrane i ove godine obeležila je 25 godina postojanja.
– Početak nam je bio stvarno težak i pun nepoznanica. Imali smo i lepih i ružnih trenutaka, ali smo se izborili, jer smo bili uporni i verovali da je naš način rada i shvatanje posla ispravan i da će drugi to prepoznati. Tako je i bilo. Sada je naše preduzeće, koje zapošljava 170 radnika od toga 40 žena, sinonim za stabilnost i pouzdanost. Ove godine se i naša deca uključuju u posao sa novim idejama i vizijom u kom pravcu treba da idemo, šta da promenimo kako da se prilagodimo novim zahtevima tržišta – rekla je Vesna Stanković,
Na pitanje, da li je teško biti preduzetnica u Srbiji, kaže:
– Uvek verujem u žene zato što se žene uvek lakše prilagođavaju promenama, što su izdržljivije, kreativnije.
Inače, Vesna Stanković je ovogodišnja dobitnica nagrade Kapetan Miša Anastasijević za Naj ženu Srema, ali napominje da joj je najdraža nagrada to što porodična firma dobra posluje.
Na skupu u Sremskoj Mitrovici prisutni su iz prve ruke mogli da čuju kako se pokreće posao, koji su koraci ka uspešnom poslovanju, kako se prevazilaze prepreke i kako se dolazi do uspeha.
O tome kako je poslovati u Srbiji su govorile i Aleksandra Stojiljković, vlasnica cvećare „Ubavilo“, Gordana Trnić iz firme „Hemik“ koja se bavi proizvodnjom boja i lakova i Tatjana Berežni Stijačić, vlasnica daroteke „Kedar“.
Organizator ovog događaja bio je Edukom iz Novog Sada, a podršku projektu koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena su dali Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije. Biznis ćošetu u Sremskoj Mitrovici prisustvovala je i Stana Jević, samostalna stručna saradnica Regionalne privredne komore Srema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.