16.10.2017.
Aktuelno

Jazak

Jesen ide dunjo moja…

U organizaciji Mesne zajednice Jazak, Turističke organizacije opštine Irig, a pod pokroviteljstvom Opštine Irig, u Jasku je održana manifestacija „Jesen ide, dunjo moja, kukuruzi već su zreli“. Manifestaciju je svečano otvorio zamenik predsednika Opštine Irig Miodrag Bebić.
– Svake godine sve lepša, masovnija i organizovanija manifestacija u Jasku. Jako mi je drago što sam, obilazeći prostorije Doma kulture, video da su baš lepo sređene. To je dokaz da se uz malo sredstava, ali uz drugarstvo i slogu može mnogo toga da se uradi. Ovaj vid manifestacionog turizma se najbolje neguje u našoj opštini, jer ovo je način da se promovišu sela koja se čuvaju od zaborava – rekao je Bebić prilikom otvaranja manifestacije.
Nakon kulturno umetničkog programa, usledilo je proglašenje pobednika, pa je tako za najbolji štand nagrađen štand Aktiva žena iz Stejanovaca, najbolji kolač napravile su žene iz Vrdnika, najbolji vez imao je Aktiv žena iz Laćarka, najbolji špajz „Bešenovke“ iz Bešenove, a najbolji suvenir Aktiv žena Kupinovo.
Prema oceni žirija, najukusniji kotlić skuvala su „Braća Popović“. Drugo mesto pripalo je ekipi „Bikoč“, dok je za treće mesto nagađeno Lovačko društvo iz Jaska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.