13.10.2017.
Aktuelno

Parlament privrednika Srema

Srem među vodećim regiona u Srbiji

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici juče je održana druga sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga (RPK). Sednici je prisustvovao Predrag Petrović, generalni sekretar Privredne komore Srbije, koji je naglasio da je primenom novog Zakona o privrednim komorama, komora vraćena privrednicima.
Predsednik Parlamenta privrednika Srema Dalibor Berić naglasio je da je Srem jedan od vodećih regiona u Srbiji, u kojem je smanjen broj nezaposlenih, a sve više stranih kompanija ulaže u ovo područje. On je naglasio da nove kompanije koje dolaze ne traže samo ljude sa srednjim obrazovanjem nego i inženjere elektrotehnike i mašinstva.
Prema podacima koje je iznela Stana Jević iz Regionalne privredne komore Srema, u Sremu je u junu 2017. bilo 19.424 nezaposlenih, a prosečna neto zada u avgustu iznosila je 43.107 dinara. Na teritoriji Srema trenutno posluje 4.085 privrednih društava i 9.055 preduzetnika. Opštine Inđija i Stara Pazova najviše izvoze i uvoze, a zemlje u koje sremski privrednici najviše izvoze su Nemačka i Italija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.