11.10.2017.
Društvo

Završeni radovi na pozornici u KOC-u

Nova šidska scena

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je sredstva u visini od 5.694.362 dinara za sanaciju pozornice u Kulturno obrazovnom centru u Šidu. Prošle nedelje završeni su kompletni radovi, što je bio povod posete predsednika Opštine Šid Predraga Vukovića ovoj kulturnoj ustanovi.
– Prva faza radova u Kulturno obrazovnom centru koju je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, je završena. Nama je najvažnije da je novom pozornicom najviše zadovoljna omladina, koja je i najviše koristi za svoje probe i nastupe, kao i organizatori raznih kulturnih manifestacija. Konstrukcija pozornice je izuzetno čvrsta i ja sam veoma zadovoljan. Preostalo je da se uradi druga faza radova, a to je uređenje sale za publiku. Biće postavljene nove stolice, novi podovi, kao i razne dekoracije prilagođene kulturnim programima. Ja sam siguran da će Šid imati jednu od najlepših pozornica u Sremu, a mislim i u celoj Vojvodini. To naši građani zaslužuju i ovi radovi su bili preko potrebni – istakao je Predrag Vuković.
Ponude za drugu fazu radova, biće otvorene 18. oktobra, a početak radova se očekuje početkom novembra. Za drugu fazu radova, uređenje sale, sredstva je obezbedilo Ministarstvo za kulturu i informisanje u okviru konkursa „Gradovi u fokusu“ u iznosu od 19 miliona dinara.
– Drago mi je da je predsednik Opštine Šid Predrag Vuković zadovoljan ovim što je do sada urađeno u Kulturno obrazovnom centru. Mi smo do sada dali sve od sebe da stvorimo uslove za rad za sve izvođače koji se bave kulturom na području šidske opštine. Tu pre svega mislim na naše glumce i one koji učestvuju na kulturnim akademijama. Ono što sledi su radovi na uređenju sale, kojom će se verujem svi Šiđani ponositi. Na nama je da opravdamo poverenje ljudi iz Ministarstva i Vlade Republike Srbije – ističe direktor Kulturno obrazovnog centra Srđan Malešević.
Kako navodi direktor na novoj pozornici će po prvi put biti održana akademija povodom obeležavanja kulturne manifestacije Višnjićevi dani početkom novembra, nakon čega će uslediti nastavak radova. Sala će prema rečima direktora, imati univerzalni karakter. Pored nove pozornice i novih sedišta, u planu je da se izgrade i dve sale, velika i mala sala za razne konferencije.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.