05.10.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

U Rumi otvorena još jedna fabrika

Nudle iz Rume za evropsko tržište

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja u svom sastavu ima 122 kompanije i 76 brendova, otvorila je svoj prvi pogon u Evropi, u Rumi. Svetski poznate „wai wai“ nudle će se proizvoditi u ovoj fabrici i snabdevati celokupno evropsko tržište.
Fabriku u Rumi svečano je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će se naši proizvodi prodavati u celom svetu i što u fabrici trenutno radi 93 radnika, a biće zaposleno još 313 ljudi.
– Ugovorom je predviđeno da bude zaposleno 406 ljudi. Dali smo finansijska sredstva od 3.950.000 evra – rekao je predsednik nakon otvaranja fabrike i dodao da je ovo četvrta fabrika koju je otvorio u Rumi.
Rumska opština nekada je bila u minusu 500 miliona dinara, a sada je bar 200 miliona u plusu. Stopa nezaposlenosti je 11,8 odsto, a cilj je da nezaposlenost spustimo na 10 odsto što je evropski prosek, dodao je predsednik.

Vučić se zahvalio nepalskim prijateljima što su došli u Srbiju, za koje kaže da su postali milijarderi jer brinu o svakom radniku, svakom utrošenom dinaru, a da je u fabrici video nasmejane i zadovoljne ljude.
Ova nova grinfild investicija u Rumi ostvarena je u kratkom vremenskom roku, za 16 meseci, imajući u vidu obimnost projekta. Njenom ostvarenju doprinela je proaktivna podrška vladinih tela i lokalne administracije koja je veoma aktivno učestvovala u pronalaženju rešenja s ciljem da se ubrza realizacija projekta.
Sredinom septembra fabrika je započela komercijalnu proizvodnju za EU tržište, a smenski kapaciteti su 150.000 pakovanja proizvoda.
Kompanija, koja je smeštena u radnoj zoni Rumska petlja, deo je globalnog konglomerata Cinnovation Group, koji posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, potrošačka elektronika, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje itd. i planira da proširi svoje poslovanje u budućnosti.
Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je vlasnik te kompanije Binod Čodri, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančićministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar privrede Goran Knežević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.