03.10.2017.
Aktuelno

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica

Radovi u punom jeku

U sklopu izgradnje kružne saobraćajnice kod „Horoskopa“ ekipe JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica izvode radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Miloša Obilića, Fruškogorska i dr Dušana Popovića. U proteklom periodu je položeno oko 400 metara novih polietilenskih cevovoda, uglavnom većeg prečnika (300 i 200 milimetara). Ostalo je još da se stari cevovodi zamene novim na trasi dužine oko 250 metara, prečnika 160 i 110 milimetara. Uporedo sa ovim radovima izgrađena su i dva čvorna mesta u Fruškogorskoj ulici i jedno u Ulici Miloša Obilića, gde je stari cevovod stavljen van funkcije, a novi se nalazi na novoj trasi. Takođe, ispred ambulante u Ulici Dr Dušana Popovića biće postavljen jedan hidrant. Važan deo posla je i rekonstrukcija kućnih priključaka za oko 40 domaćinstava.
I u ovom delu Fruškogorske ulice (od Doma Vojske do „Horoskopa“) se postavlja kanalizaciona mreža, ovoga puta u dužini od oko 160 metara, sa kućnim priključcima. Ovim će biti zaokruženi radovi u ulici koja do sada nije imala kanalizaciju, što će Mitrovčanima u ovom delu grada konačno omogućiti propisano odvođenje otpadnih voda.
– Svi novi elementi koji su ugrađeni u sistem vodosnabdevanja omogući će potrošačima kvalitetniju isporuku vode, bez kvarova i zastoja. Ova praksa u vezi sa obnavljanjem komunalne infrastrukture pokazala se kao najsvrsishodnije rešenje i pravi momenat za izvođenje radova tog tipa. Potrošači u ovim ulicama zbog prirode posla povremeno imaju kraće prekide u isporuci vode i ovom prilikom im se zahvaljujemo na saradnji i razumevanju. Rok za završetak ovih radova je 15.oktobar, ali s obzirom na to da su nam ekipe na terenu i vikendom, i ukoliko lepo vreme potraje, posao bi mogao biti završen i ranije – rekao je Borislav Babić, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica.
Da podsetimo, prošle nedelje završeni su i radovi kod kružne raskrsnice kod Elektrovojvodine, produžetkom vodovodne mreže do Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“. Nove vodovodne instalacije u ovoj zoni izgradnje dobili su potrošači u delu ulica Planinska, dr Milana Kostića i Fruškogorska. Postavljeno je blizu 200 metara novog cevovoda i rekonstruisana su tri čvorišta sa ugradnjom novih ventila i druge opreme. U Fruškogorskoj ulici je urađena kompletna kanalizaciona mreža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.