29.09.2017.
Aktuelno

Nagrada za rumsku opštinu

Transparentnost u radu javne uprave

Povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna – 28. septembara, rumska opština se našla među dobitnicima priznanja za transparentnost i pristup informacijama od javnog značaja. Naime, u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Misije OEBS u Srbiji, Koalicije za slobodu pristupa informacijama, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije uz učešće velikog broja predstavnika medija, udruženja građana, organa vlasti, kao i članova diplomatskog kora, u Beogradu održan skup posvećen obeležavanju Međunarodnog dana prava javnosti da zna.
Komisija koju čine predsednici novinarskih udruženja UNS-a i NUNS-a, predstavnik akademske zajednice, predstavnik Koalicije NVO za slobodu pristupa informacijama i poverenik, smatrala je da upravo ovaj dan prilika da se konstatuje da neki ljudi i organizacije daju vredan doprinos afirmaciji prava javnosti da zna i da zaslužuju da im se za to oda priznanje.
Tako je priznanje za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u radu dodeljeno –
u kategoriji organa javne vlasti lokalne samouprave upravo Opštini Ruma, u kategoriji republičkih organa javne vlasti Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, u kategoriji pravosudnih organa Apelacionom sudu u Beogradu, a u kategoriji pokrajinskih organa javne vlasti Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.
Priznanje, kao pobedniku na konkursu za „Najbolji informator o radu državnih organa“, dodeljeno je Ministarstvu rudarstva i energetike.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.