26.09.2017.
Aktuelno

U Sremskoj Mitrovici otvoren Centar za osnaživanje žena

Samo ekonomski nezavisna žena je slobodna žena

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je u Sremskoj Mitrovici otvorila Centar za osnaživanje žena i podsetila da je prošle godine prisustvovala otvaranju sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je za godinu i po dana pomoć potražila 51 žrtva porodičnog nasilja, uz ocenu da se otvaranjem Centra za osnaživanje žena pravi važan korak dalje.
– Zaštita žena žrtava nasilja počinje u sigurnoj kući, ali se završava tako što ćemo im pomoći da se obuče, edukuju i ekonomski osnaže, jer samo ekonomski nezavisna žena je slobodna žena – poručila je Zorana Mihajlović i dodala da je Centar za osnaživanje žena rezultat zajedničkog rada države, Grada Sremska Mitrovica, ministarstva poljoprivrede i energije onih ljudi koji vide šta sve može biti napravljeno da bi svima bilo bolje.
Mihajlović je izrazila nadu da će novi zakon o rodnoj ravnopravnosti biti usvojen uskoro, s obzirom na to da ovo zakonsko rešenje posvećuje posebnu pažnju borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.
Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović istakla je da je otvaranje Centra za osnaživanje žena dobar primer saradnje države, lokalne samouprave i nevladinog sektora.
Mirjana Novković ispred Centra za osnaživanje žena objasnila je da će u ovom centru priliku da se obuče i ekonomski osnaže imati sve žene iz sigurne kuće, kao i one koje su u Centru za socijalni rad evidentirane kao žrtve porodičnog nasilja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.