20.09.2017.
Aktuelno

Projekat „Participativno budžetiranje“ u rumskoj opštini

Građani do 30. septembra biraju projekte

Opština Ruma treću godinu zaredom sprovodi projekat „Participativno budžetiranje“, koji podrazumeva uključivanje građana u proces izrade budžeta i na taj način zajedno sa građanima radi na projektovanju budućnosti lokalne zajednice.
Gradski tim za implementaciju projekta odredio je, na osnovu predloga građana, listu predloga od kojih će jedan ili više doprineti unapređenju kvaliteta života u Opštini Ruma.
Na listi se nalazi pet gradskih i tri seoska projektna predloga.
Glasaće se zaokruživanjem broja ispred predloga i to po principu zaokruži dva gradska i jedan seoski predlog ili zaokruži dva seoska i jedan gradski predlog.

Gradski projektni predlozi su:
1. Adaptacija i sređivanje otvorenog sportskog terena kod Doma zdravlja;
2. Izgradnja lifta za invalidna i druga bolesna lica u Domu zdravlja Ruma;
3. Obnova dečijih igrališta u Lenjinovoj i Kosovskoj ulici u Rumi;
4. Izgradnja eko učionice u Poljoprivrednoj školi;
5. Ormarići za đake u školama – OŠ „Ivo Lola Ribar“, „Dušan Jerković“ i „Zmaj Jova Jovanović“.

Seoski projektni predlozi su:
6. Mobilijar za decu u Buđanovcima, Donjim Petrovcima, Klenku, Nikincima i Malim Radincima;
7. Izgradnja parka u centru sela Voganj;
8. Uređenje centra sela Platičevo.

Glasanje počinje danas i trajaće sve do 30. septembra 2017. godine. Svakog radnog dana do 30. septembra, u vremenu od 7 do 15 časova građani mogu glasati u Uslužnom centru – Orlovićeva br. 5 i u zgradi Opštine Ruma – Glavna 107 ili elektronskim putem na e-mail: participativno@ruma.rs
U četvrtak 21. septembra biće organizovano glasanje na Gradskom trgu u Rumi, u vremenu od 10 do 13 časova.
U ponedeljak 25. septembra glasaće se u Klenku i Platičevu. U centru Klenka građani će moći da glasaju od 9 do 11 časova, dok će se glasanje u centru Platičeva odvijati u vremenu od 11:30 do 13:30 časova.
U utorak 26. septembra biće organizovano glasanje u Nikincima i Buđanovcima i to u vremenu: od 9 do 11 časova u Nikincima i od 11:30 do 13:30 u Buđanovcima.
U sredu 27. septembra glasaće se u Donjim Petrovcima, Malim Radincima i Vognju. U centru Donjih Petrovaca građani će moći da glasaju u vremenu od 8 do 10 časova, u Malim Radincima od 10:30 do 12:30 i u Vognju od 13 do 15 časova.
U četvrtak 28. septembra pult i glasačka kutija biće postavljeni na terenima kod Doma zdravlja i građani će moći da glasaju u vremenu od 12 do 14 časova.
Poslednji dan glasanja u subotu 30. septembra glasačka kutija biće postavljena pored zgrade Zavičajnog muzeja u Rumi (kod ulaza na Gradsku pijacu) i građani će moći da glasaju u vremenu od 9 do 12 časova.
Ideja/e sa najviše glasova biće finansirana/e iz budžeta opštine za 2018. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.