05.09.2017.
Društvo

Opština Stara Pazova nagradila najbolje učenike i profesore

Tableti za odličan uspeh

Opština Stara Pazova nagradila je prošlog četvrtka, 31. avgusta vrednim robnim i novčanim nagradama preko 250 najboljih učenika iz svih škola u opštini za postignute uspehe u prethodnoj školskoj godini, na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima, učenike generacije, takođe su ekipno nagrađeni učenici sedam škola. Za rad sa đacima nagrađeni su i njihovi mentori, a Lazar Đukić je izabran za najboljeg direktora.
U prepunoj svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi najboljim đacima i njihovim profesorima se obratio Milan Beara, zamenik predsednika Opštine koji je istakao da su srećne opštine koje imaju veliku broj mladih ljudi, koji su svoj talenat, rad i vrednoću pokazali i dokazali u školi.
– Vi ste naš ponos i mi ćemo se zato boriti da što više unapredimo uslove za vaše školovanje i vašu budućnost – istakao je Beara.
Učenici generacije, njih 14, dobili su moderne tablet mobilne uređaje i mp3 plejere dok su nosioci Vukove diplome dobili po tablet mobilni uređaj. Za prvo mesto na međunarodnom takmičenju opredeljena je novčana nagrada u iznosu 10 hiljada dinara koju su primila tri učenika, za treće mesto na međunarodnom takmičenju osam hiljada dinara a svima je pripala i Zahvalnica Opštine Stara Pazova, koju je pored zamenik predsednika Milana Beare uručivao i načelnik društvenih delatnosti Željko Šolaja.

Dodeljene su Zahvalnice i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate i prva tri mesta na republičkim takmičenjima i novčane nagrade u iznosu od po osam, sedam i šest hiljada dinara. Po pet, četiri i tri hiljade dinara dobili su učenici sa nagradama na okružnim takmičenjima. U kategoriji ekipnih uspeha, novčanim iznosom su nagrađeni učenici sedam škola.
Za rad sa učenicima sa po pet hiljada dinara nagrađen je 61 mentor, zatim su škole birale najvrednije nastavnike kojima su pripale zahvalnice i enciklopedije. Po predlogu aktiva direktora pohvalnicom opštine Stara Pazova kao najbolji direktor nagrađen je Lazar Đukić, direktor Tehničke škole koji je na ovoj funkciji proveo 20 godina.

RTV Stara Pazova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.