02.09.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Sremska Mitrovica

Izložba domaće poljomehanizacije

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas Izložbu domaće poljoprivredne mehanizacije, koju su zajednički organizovali Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica – proizvodna jedinica Dubrava, Grad Sremska Mitrovica, Agencija za ruralni razvoj i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Domaća poljoprivredna mehanizacija danas i sutra biće izložena na platou preko puta Hipodroma, a za kupce su obezbeđeni i sajamski popusti.

Otvaranju manifestacije prisustvovala je i ministarka pravde Nela Kuburović, koja je istakla da je izložba još jedan pokazatelj da je KPZ u Sremskoj Mitrovici u potpunosti proizvodno orijentisan i da može da stane rame uz rame sa drugim proizvođačima.
Ministar Nedimović je najavio da će država u narednom periodu podržati proizvodnju domaće mehanizacije i naglasio da je ova izložba još jedan pokušaj da se izdigne poljoprivredna mehanizacija Srbije na mesto koje joj pripada, naročito ako se ima u vidu da se u toj grani industrije u poslednjih 20-30 godina beleži stagnacija i da postoji ozbiljan problem u pogledu proizvodnje traktora i druge mehanizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.