12.08.2017.
Aktuelno

Počeo Srem folk fest

Brend Sremske Mitrovice

Na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici sinoć je otvoren 14. po redu Srem folk fest. Festival folklora održava se pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, a čast da otvorio festival ove godine pripala je gradonačelniku Vladimiru Sanaderu.
Tokom četiri dana trajanja glavni grad Srema ugostiće 18 ansambala iz 13 država, te će tako deo svoje folklorne tradicije, pesmom, igrom i autentičnim kostimima, predstaviti članovi folklornih ansambala iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Čilea, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Perua, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Turske i Srbije.
Sinoć su se mnogobrojnoj publici predstavile grupe iz Čilea, Perua, Bugarske, Grčke, Turske i Češke. U tradicionalnim nošnjama oni su prvo prošetali kroz centar grada, a defile je ispratio veliki broj građana. Publika je najviše bila oduševljena nastupima predstavnika Čilea, Perua i Grčke, koji su igrali užičko kolo na grčki način.
Koncerti folklora se nastavljaju i večeras, a u slučaju lošeg vremena program će biti održan u Poslovno sportskom centru „Pinki“.
Kao i prethodnih godina, posetioci tokom trajanja Srem folk festa imaju priliku da uživaju i u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša, kao i da kupe neki od originalnih suvenira i proizvoda domaće radinosti.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.