11.08.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Pokrajinski premijer Igor Mirović u Staroj Pazovi

Lokalna vlast dobro radi svoj posao

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je danas u radnoj poseti opštini Stara Pazova, gde je zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem obišao rekonstruisanu raskrsnicu državnog puta II A broj 100, i lokalnog puta Vojka.
Kako je Mirović naveo, raskrsnica pripada širem kompleksu saobraćajnica koje u Staroj Pazovi treba da rezultiraju izlaskom opštine na auto-put, zajedno sa izgradnjom petlje čija je realizacija u toku, a koju finansiraju „Putevi Srbije“.
U okviru današnje posete, Mirović je zajedno sa direktorom JVP „Vode Vojvodine“ Slavkom Vrndžićem obišao radove na uređenju potoka Budovar u Starim Banovcima.

Namena započetih radova biće odvođenje suvišnih voda sa jugoistočne padine Fruške gore, čime će se zaštititi i odbraniti priobalni deo naselja od visokih voda Dunava.
– Izgradnja kanala je jedan od brojnih velikih projekata ove opštine čime se praktično menja slika Starih Banovaca i rekonstruiše kanal Budovar, čijom sanacijom će se kasnije u saradnji sa opštinom Stara Pazova pristupiti izgradnji marine – rekao je Mirović dodavši da će se time uvećati i turistički potencijali ove opštine ali Vojvodine u celini.
Očekuje se da će projekat vredan 48 miliona dinara, koji zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, JVP „Vode Vojvodine“ i Opština Stara Pazova, biti realizovan u zadatom roku od 150 dana.
Pokrajinski premijer je najavio i novi rebalans budžeta krajem avgusta meseca, kojim će u kapitalne investicije ovog tipa biti usmereno više od milijardu dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.