01.08.2017.
Društvo

Održano polufinale za Mis Srbije u Rumi

Najlepša Marija Milić ide direktno u finale

Polufinalne za jedino zvanično takmičenje za Mis Srbije, za sremski okrug, održano je 30. jula na rumskom bazenu, nažalost ne kako su organizatori planirali, jer su jak vetar i kiša pokvarili predviđeni program. Takmičilo se 13 kandidatkinja koje su izabrane među 70 prijavljenih devojaka, a o tome koje su najlepše odlučivao je žiri od 13 članova.
Marija Milić je pobednica prvog takmičenja za Mis Rume, njena prva pratilja je Anja Stojisavljević, a druga pratilja je Svetlana Zajec. Mariji je pobedničku lentu i krunu predala prošlogodišnja Mis Srbije Bojana Bojanić.
– Cela MIS JU kompanija je bila uz nas sve vreme i bila nam je velika podrška. Devojke su, takođe, bile odlične i velika mi je čast što sam ja Mis Rume. Ja sam jako uzbuđena, bilo je malo i suza radosnica. Idem direktno u finale , jedva čekam i idem do pobede – rekla je novinarima posle izbora prva Mis Rume devetnaestogodišnja Marija Milić.
Vesna Jugović, direktorka kompanije MIS JU je izrazila zadovoljstvo što nevreme ipak nije uticalo na planirani program i što su se organizatori brzo snašli i obezbedili zatvoren prostor.
– Mislim da su devojke bile odlične, haljine su bile fantastične, da priliče svakoj svetskoj pisti. Moram da kažem da je Marija pobedila jednoglasnom odlukom žirija, što se baš ne dešava tako često. Takođe, svih šest najlepših devojaka će doći na finalni kasting, pa će možda još neka od njih ući u finalni izbor – rekla je Vesna.
Ona je dodala da je ovo bila prilika da se izabere formalno, prva zvanična Mis Rume koja automatski ulazi u finale izbora za Mis Srbije.
– Mis dobija i stipendiju za četvrogodišnje studije, time akcentujemo i obrazovanje kao nešto najvrednije, pogotovo za mlade devojke, ali i sve one devojčice koje gledaju ovakva takmičenja i maštaju da u njima učestvuju. One moraju znati da lepota bez obrazovanja nema dugotrajnost. Obrazovanje je nešto što mi u okviru kompanije MIS JU forsiramo. Moram da kažem da lepota, zdravlje i sport idu zajedno i mi to potenciramo, zato je i ovaj izbor za Mis u Rumi upravo organizovan na bazenu – rekla je Vesna Jugović.
Tanja Čupić, članica žirija i Mis Srbije internešnl 2013. godine koja je predstavljala Srbiju u Minsku, rekla je da je takmičarkama svakako teško, jer su to neki njihovi prvi koraci pred velikim brojem ljudi.
– Pored želje da se naša opština privredno razvija, mi želimo da našim sugrađanima obezbedimo i kvalitetne kulturne, sportske i zabavne sadržaje, a ovo je upravo jedna takva manifestacija – rekao je Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma o razlozima za domaćinstvo jedne ovakve manifestacije lepote i zabave i izrazio nadu da će se slično takmičenje organizovati i naredne godine.
Dakle, pobednica Marija Milić se plasirala direktno u finale izbora za Mis Srbije, među 20 najlepših, a tradicionalno, finale će se u oktobru održati u Beogradu.
U zabavnom programu su učestvovali grupa „Vrelo“, Miki Mećava, dok je Hasan Dudić bio gost iznenađenja.
Organizator ovog takmičenja je agencija MIS JU i rumski bazen, uz podršku rumske opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.