25.07.2017.
Aktuelno

Sredstva iz Pokrajine za radove u Buđanovcima

Rekonstrukcija tri ulice

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su juče ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Reč je o ugovorima čija je vrednost preko 790 miliona dinara.
Igor Mirović je rekao da je, posle usvajanja rebalansa budžeta, Pokrajina u veoma kratkom roku uspela da raspiše konkurse za dodelu ovih sredstava i da su, svega tri dana nakon zaključenja konkursa pripremljeni današnji ugovori, vredni blizu 800 miliona dinara.
Sredstva u visini od 791.539.310 dinara su opredeljena za 25 projekata na teritoriji 22 lokalne samouprave, čija realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju AP Vojvodine. Dodeljena su za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite.
Ovim konkursom rumskoj opštini je dodeljeno 46,3 miliona dinara koja će biti iskorišćena za rekonstrukciju tri ključne ulice u Buđanovcima, najavio je, nakon svečanosti uručenja ugovora, prvi čovek rumske lokalne samouprave Slađan Mančić.
– Ovo je za nas izuzetno značajna pomoć Pokrajinske vlade, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja, od koje korist neće imati samo meštani Buđanovaca. Mi smo pripremili projekat rekonstrukcije tri ulice, a dve su ključne – Partizanska ulica i Ulica Nebojše Jerkovića. To su važni putni pravci, koje iz pravca Šapca povezuju našu opštinu sa pećinačkom. Postoji značajna opterećenost tog puta, usled velike frekvencije saobraćaja, stoga rekonstrukcija pomenutih ulica nije samo od koristi meštanima Buđanovaca, već šire gledano svima koji svakodnevno koriste ovaj putni pravac – rekao je predsednik Slađan Mančić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.