21.07.2017.
Aktuelno

Krčedin

Dom slikara iz celog sveta

Jubilarna 10. Međunarodna umetnička kolonija sinoć je svečano otvorena u Domu porodice Jakšić u Krčedinu. Tradicionalnu Koloniju, otvorili su slikar Milutin Dedić i pisac Dragan Stanić, predsednik Matice Srpske. U svečanom otvaranju učestvovao je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, predstavnici Sekretarijata za kulturu i informisanje Vojvodine i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, te predstavnici diplomatskog kora u Srbiji.
– Kolonija u Domu porodice Jakšić prevazišla je okvire opštine Inđija i definitivno je nešto što nas prikazuje u nekom drugom svetlu. Prošle godine smo obećali da ćemo sve više ulagati u mlade i kulturu, mislim da je baš Kolonija u Krčedinu najbolji pokazatelj da smo to obećanje ispunili. Sredstva koja smo izdvojili govore dovoljno o tome da mi želimo da Inđija bude opština koja će imati podjednak razvoj kulture, sporta, privrede i svega onoga što je nama bitno – istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
Na otvaranju Međunarodne umetničke kolonije u Krčedinu piscu Draganu Staniću, glumici Vesni Stanojević, slikaru Milutinu Dediću i pop umetnici Ivani Jordan, dodeljene su tradicionalne titule „Ja, Krčedinac“.
Kolonija je otvorena do nedelje, 23. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.