30.06.2017.
Aktuelno

Udruženje mladih aktivista Pećinci

Počinje snimanje filma o Svetoj Majci Angelini

„Pozorište mladih amatera“, koje funkcioniše u okviru Udruženja mladih aktivista Pećinci (UMAP), uskoro počinje sa snimanjem filma o Svetoj Majci Angelini. Priču o životu porodice Branković, na čelu sa Majkom Angelinom i o njenom dolasku u Kupinovo, podržala je i Opština Pećinci, a prva klapa trebalo bi da padne tokom leta, upravno na tvrđavi Kupinik.
Kako je rekao Slobodan Stanković predsednik UMAP-a, članovi ovog udruženja već su spremni za snimanje, ali ostaje da se odrade i tehničke pripreme.
– Prvi kadrovi kulturno-istorijskog filma o životu svetorodne porodice Branković očekujemo da budu snimljeni početkom avgusta. Ovaj projekat je veoma značajan za našu opštinu, jer je porodica Branković boravila upravo u Kupinovu, tako da će film ostati i budućim generacijama u amanet – rekao je Stanković i dodao da posebnu zahvalnost duguje Turističkoj organizaciji opštine Pećinci, koja im je pružila nesebičnu podršku i stručnu pomoć.
Ideja o snimanju filma, kako je istakao Stanković, rodila se upravo iz scenskog prikaza „Sveta Angelina Branković“, koje je ovo udruženje izvodilo širom Srema, kao i na nedavnoj proslavi u porti hrama Svetog Velikomučenika Kneza Lazara u Šidu, povodom velikog hrišćanskog praznika Vidovdana, gde im se pridružila i vokalna solistkinja Bojana Radivojević iz Brestača. Takođe, pored članova pećinačkog Udruženja mladih aktivista, snimanju filma o porodici Branković pridružiće se i kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Pećinci, kao i članice udruženja žena, talentovani vokalni solisti, predstavnici konjičkih klubova i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.