28.06.2017.
Aktuelno

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević u Šidu

Završava se vodovodna mreža u Sotu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević boravio je juče u radnoj poseti opštini Šid, u okviru koje je obišao fabriku ulja Viktoria oil, most na kanalu Šarkudin na lokalnom putu Morović – Višnjićevo i završne radove na vodovodnoj mreži u Sotu.
U izjavi novinarima, Radojević je istakao da je most na kanalu Šarkudin, koji zbog svoje nedovoljne širine i pozicije, na krivini lokalnog puta na ulazu u Višnjićevo, predstavlja crnu tačku na tom lokalnom putu sa teškim posledicama po živote ljudi, zahtevao hitnu rekonstrukciju. Na ovaj način je omogućeno proširenje mosta sa nekih četiri metara na šest i po metara, što je značajno za stanovnike Višnjićeva i Morovića, ali i sve one koji koriste ovaj put. Radojević je izrazio zadovoljstvo što su zajedničkim okupljanjem oko ovog projekta pronađena sredstva i prevaziđen jedan važan porblem koji je desetine godina mučio meštane šidske opštine.
– Primer realizacije izgradnje vodovodne mreže u Sotu, takođe na najbolji način oslikava ideju i osnovnu viziju Pokrajinske vlade, a to je okupljanje oko projekata. Bilo je osnovno da u 21. veku rešimo pitanje snabdevanja vodom ovog stanovništva, a reč je o elementarnim stvarima o kojima niko nije brinuo u prethodnom periodu – izjavio je Radojević.
Kako je naveo, resorni sekretarijat i Uprava za kapitalna ulaganja su zajedno izdvojili po pedeset odsto sredstava neophodnih za realizaciju ovog projekta, čija je projektovana vrednost najpre iznosila 36 miliona dinara bez PDV-a, te da je u postupku javne nabavke izabran najbolji ponuđač sa ukupnom vrednošću ugovora sa oko 16,6 miliona dinara bez PDV-a, što govori o ostvarivanju značajne uštede, a očekivanja su da do 1. septembra bude omogućen priključak svima koji to budu želeli u Sotu.
Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković je istakao da su ovi projekti od vitalnog značaja za Višnjićevo i Sot. Posebnu zahvalnost je izrazio Pokrajinskoj vladi, koja nakon mnogo vremena ulaže u ovu opštinu, kao i za sredstva dodeljena u okviru kapitalnih ulaganja opštini Šid da reši elementarna pitanja u svojim naseljima.
Pokrajinski sekretar Vuk Radojević je podsetio da su zajedničkim sredstvima opština Šid i resorni sekretarijat u 2017. za uređenje industrijske zone u ovoj opštini izdvojili 36 miliona dinara za uređenje nekategorisanih atarskih puteva i otresišta i za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja. Takođe, Radojević je izneo i podatak da su poljoprivrednici opštine Šid u proteklih godinu dana rada nove Pokrajinske vlade, ostvarili subvencije u vidu bespovratnih sredstava u visini od preko 60 miliona dinara, a što je najviše iskorišćeno za podizanje protivgradnih mreža.
Prilikom posete pokrajinskog sekretara rečeno je i da bi sredinom jula trebalo da počnu i radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice industrijskoj zoni u šidskoj opštini. Pristupna saobraćajnica putnog pojasa radne zone br. 8 u Adaševcima biće uspostavljena paralelno sa postojećim državnim putem. Reč je o radovima vrednosti od 16,5 miliona dinara, koje je Opština Šid obezbedila po konkursu kod Uprave za kapitalna ulaganja, za projekat poboljšanja poslovne i investicione klime, rekao je direktor Uprave ѕa kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.